SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 295520

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 114
Mam dzisiaj do zjedzenia jeszcze 25g białka, 25 tłuszczu i 120 węgli. Zarzuci ktoś przepisem dobrym? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
owsianka z twarogiem, orzechami, słodzikiem i cynamonem albo kakaem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 378 Wiek 28 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4554
Znacie jakieś przepisy na sosy do mięs i makaronów bez cukru? Do tej pory bazowałem na borowikowym albo jogurt z przyprawami, ale ostatnio chińczyk mi do sajgonek dał taki kosmos mega sos, że aż łzy ciekną, gdy ja jem te moje prymitywne wynalazki które nazywam sosem :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 7513 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 58469
Tak sobie pomyślałem, że mógłbyś spróbować ser topiony - tuż po zrobieniu ma płynną konsystencję. Dajesz do garnka kostkę twarogu, małe jajko, niecałą łyżeczkę soli i pół łyżeczki sody oczyszczonej, miksujesz na jednolitą konsystencję, wstawiasz na mały ogień i po kilkunastu sekundach zaczynasz mieszać - niemal bez przerw do momentu, w którym ser nabierze odpowiedniej konsystencji (gdy podnosisz do góry łyżkę i przechylasz leci ciurkiem). Ja stosuję, gdy chcę podbić proteiny, a nie mam pomysłu/czasu na dodatkowy posiłek.

"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"

DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 378 Wiek 28 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4554
Jeszcze jedno pytanie - czy gotowanie na parze, przykładowo drobiu, traci sens, jeśli po takim przygotowaniu potrawy wrzuciłbym ją na chwilę na teflon żeby przysmażyć panierkę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Czy mógłby ktoś podać przepis na dobry posiłek przedtreningowy składający się z białka i tłuszczy ewentualnie minimalnej ilości węgli?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
kurczak z brokułami/kalafiorem zapiekany w serze i sosie na bazie jogurtu
węgli tyle co z jogurtu i warzyw
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 7513 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 58469
fighter7
Czy mógłby ktoś podać przepis na dobry posiłek przedtreningowy składający się z białka i tłuszczy ewentualnie minimalnej ilości węgli?


Jeśli nie przeszkadzają Ci tłuszcze nasycone to dobre mogą być mielone - 300g łopatki wieprzowej, 200g ziemniaków, pomidor i odrobina oliwy/oleju lnianego.

"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"

DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Killaz006 masz zamiar ugotować pierś obtoczyć w panierce i podsmażyć? Czy po prostu chodzi Ci o to ze wyjmujesz z wody i chcesz podsmażyć jak tak to ok ale robienie panierki nie wiem po co.

Piłka https://www.sfd.pl/Ser_topiony_z_twarogu-t869300.html

Fighter jw łustsze mięso, lub pierś do tego warzywka polane olejem lnianym. Lub po prostu zjedz omleta.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 7513 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 58469
anubis84


No wiem, właśnie stąd znam ten przepis. Powinienem cytować link? ;)

"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"

DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium