Jakiś czas temu zadałem tu pytanie odnośnie IF-u w wersji ADMF. W którymś poście Faftaq zasugerował prowadzenie dziennika. Początkowo odrzuciłem ten pomysł (z braku czasu - obłożenie pracą), jednak po przemyśleniu tematu postanowiłem spróbować. Liczę na to, że prowadzenie dziennika zmotywuje mnie do bycia konsekwentnym, bo z tym wcześniej czy później pojawia się u mnie problem. Tak więc zaczynamy :)
Kilka podstawowych informacji o mnie:
1. wiek - 33 lata
2. wzrost, waga - 192cm/ ok 95-96kg
3. zapotrzebowanie - ok. 4200kcal
4. rozkład b/t/w - 190/190/430
Trening:
3 dni w tygodniu, dwie sesje dziennie - 6-6.30 rano CF, w godzinach popołudniowych trening siłowy. Aktualnie jest to 5/3/1 Wendlera, w zależności od "mocy" i samopoczucia danego dnia albo w wersji podstawowej, albo dodaję kilka ćwiczeń uzupełniających wg uznania.
Cel:
Poprawa estetyki sylwetki przy jednoczesnym utrzymaniu (bądź poprawie, jak się da) wydolności i wyników siłowych.
Suplementacja:
Rano przed treningiem CF - 10-12g bcaa, miarka beta-alaniny, potem w ciągu dnia booster testosteronu i spalacz. Nic z tych rzeczy nie jest z sci-teca, wiec nie wymieniam nazw.
Z góry przepraszam, jeżeli czasem wpisy będą pojawiały się nieregularnie. Niestety jest szczyt sezonu i czasami dzień jest naprawdę krótki. Ponadto kilka rzeczy, które praktykuję, większości pewnie będą się wydawać co najmniej kontrowersyjne, m.in. CF ćwiczony rano tylko po porcji bcaa. Proszę również modów o odrobinę wyrozumiałości - zakładam taki temat po raz pierwszy, więc może zabraknąć niektórych wymaganych elementów.
Oczywiście jestem otwarty na sugestie, zwłaszcza te dotyczące diety - co prawda stestowałem już na sobie ten model i sprawdza się to świetnie, ale wiedzy nigdy za wiele ;) musiałem też nieco zmienić godziny posiłku w dzień postu - zaleca się 12-14, u mnie będzie to pomiędzy 14-16, więc raczej zmiana kosmetyczna, ale jednak.
Poniżej kilka fot z moją aktualną formą. Tragedii chyba nie ma, ale szału też nie. Zdjęcia robione po kilku dniach niezbyt regularnego i nie najlepszego jedzenia.