SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT MrSoon- Powoli do celu.

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 25559

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 922 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14235
jakoś nie mogę patrzeć na te udka i rybe, wydają mi sie prawie, że surowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
Ryba bardzo dobra. Kurczak gotowany może być ale pieczony wchodzi z ryżem i warzywami jak dziki. Człowiek ledwo się do jedzenia weźmie a tu talerz pusty zaraz. Ala zapiekanki bardzo smaczne nawet a chlebek domowej roboty wyśmienity tylko trochę babrania z nim. Niedługo jakieś nowe przepisy będę musiał poszukać w dziale kuchnia i je wypróbować. Pobawiłbym się w omlety/jajecznicę ale wolę unikać smażenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 922 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14235
Ja wynalazłem taką rzecz w sklepie, nie wiem czy czytałeś u mnie w dzienniku - jakby pomysł na, że rozrabiasz panierke dodając trochę oleju i nacierasz filety, potem wkładasz je do woreczka i smażysz bez tłuszczu. fajna sprawa i znacznie mniej tłuszczu niż przy normalnych filetach :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
Chodzi ci o te gotowe w woreczkach takich pomysły na "obiad" ? W smażeniu nie chodzi mi o tłuszcz tylko o samo smażenie które nie jest zbyt zdrowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mam pytanie http://img708.imageshack.us/img708/3303/dzienn7.png <--- lewy górny róg, co to jest? (przeczytałem skład jeśli to było to, ale jak To jest zrobione)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
Na stronie 3 podałem dokładny opis jak to przygotować.

Bierzesz płatki owsiane mielisz je w blenderze ( ja biorę 100g) potem 2 jajka i 2 białka mieszasz je, potem wrzucasz do tego zmielone płatki po czym znów mieszasz. Nagrzewasz opiekacz (ewentualnie gofrownice) i tą powstałą papkę wkładasz do opiekacza. Parę min i wyjmujesz gotowe ala zapiekanki. Mogą być trochę nabrzmiałe gdy go otworzysz pod wpływem temperatury ale gdy je wyjmiesz, poleżą minutę to zmaleją i będą wyglądać tak jak na zdjęciu. Jeśli masz zjechany teflon polecam posmarować lekko oliwą z oliwek sam tak robię i nie ma problemów z przyczepianiem się żarcia do opiekacza.


Zmieniony przez - MrNowy w dniu 2012-11-18 19:46:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Sorki nie śledziłem:) a płatki bierzesz surowe? Nie moczysz ich w wodzie ani nie gotujesz wcześniej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
Nie widzę takiej potrzeby. Zmielone płatki nie powinny wywoływać problemów trawiennych. Ja to jem cały czas i nigdy nie miałem żadnych problemów. Jakby nie patrzeć w opiekaczu działają ogromne temperatury więc może mieć to jakiś wpływ. Gdybyśmy zalali płatki wodą byłby za gęste i mogłoby się to nam wszystko popalić. Mieliłem płatki na proszek i na małe kawałeczki i w takiej wersji i takiej wyszły wyśmienite ala zapiekanki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Właśnie to jadłem, nie przyprawiasz ich? Czy według uznania? Bo ja bez przypraw nie mogłem tego zjeść w ilości większej niż 2.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
Nie. Mi takie rzeczy smakują. Jeśli chcesz możesz przyprawiać wedle uznania unikaj tylko dodawania cukru i słodzików. Jeśli masz gainera albo białko, możesz sobie wymieszać z małą ilością wody by było w miarę gęste i używać jako sosu w którym byś to maczał. Dobrze się sprawdzi w tym wypadku odżywka o smaku czekolady.

Zmieniony przez - MrNowy w dniu 2012-11-18 21:20:07
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Plan na masę + kickboxing

Następny temat

Ogólnorozwojowość

WHEY premium