"Zwycięzcy sie nie poddają, A ci co się poddają nie zwyciężają"
"Jedyny łatwy dzień był wczoraj"
"Odważni zwyciężają"
...
Napisał(a)
Od 3 tygodni byłem na zdrowej diecie, aczykolwiek nie wyliczyłem tak jak tutaj i nie zbalansowałem białek tak jak tutaj i tłuszczy, w której było 3k kalorii i ani w górę ani w dół waga;) A do tych 2240kcal +/- trzeba doliczyć warzywa które jednak tam po 50 czy 100 czy nawet więcej do każdego posiłku dodają;)
...
Napisał(a)
Warzyw nie musisz wliczać do bilansu-chyba,że będą to strączkowe. Warzyw daj minimum 800g dziennie
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Ok pozmieniałem to i owo i teraz dieta wygląda tak (w drugim posiłku ryba + ryż, twaróg chudy na pełnotłusty i mleko 0,5% na 3,5%) I teraz nasuwa mi się pytanie, czy aby napewno w moim wypadku do usunięcia tłuszczu albo co wydaje mi się bardzo prawdopodobne - skóry która powstała na wskutek szybkiego odchudzania pozbawionego ćwiczeń (95kg - 75kg bez żadnych ćwiczeń praktycznie), i to też nie jest taki tłuszcz na brzuchu tylko chyba jednak skóra jak plastelina w sumie. I tak sobie myślę czy nie lepiej by było zacząć masować (oczywiście biegów, pływania, armstronga i sw sobie nie odpuszczę), ale dzięki np. powiększeniu liczby węgli i białka jak trzeba. No bo w sumie teraz nawet gdyby jakimś cudem mi się udało pozbyć tej skóry czy tłuszczu, to i tak pod nią dużo nie znajdę, a biceps 32 jest bardzo wnerwiający. Natomiast jak przytyje na masie to ta skóra może jakąś się rozejdzie, i przy tym dzięki aerobom może trochę tłuszczu zejdzie, bo w sumie robię redukcje ale nie ma ani dużo tłuszczu ani w ogóle mieśni więc chyba trochę bez sensu i czas wziąść się za mase ? I wtedy gdy przybędzie z 10, 15 kg mięcha wtedy bym zaczął robić wycinkę i by były mięśnie widoczne, a takie 32 w bicepsie i 94 w klacie bez napinki, 102 z napinką to wstyd:( No i jeszcze przy nabieraniu mięśni siła mi urośnie, a póki co to na klatę max 50. Co byś polecił? Jeżeli polecisz zabierania się z masę to mógłbym zacząć od poniedziałku z dietą, i moje pytanie jak wtedy zbilansować? 2/1/5 2/1/4 ? 2,5/1/4 ? Zdjęcie które przedstawia nadmiar skóry/tłuszczu i tutaj widać jakie mam ch**owe wymiary czy to w bicepsie czy to gdzie indziej, no i chyba potrzebuje dużo masy i nie ma na co czekać?
Zmieniony przez - KomandOficer w dniu 2012-07-12 09:33:41
Zmieniony przez - KomandOficer w dniu 2012-07-12 09:33:41
"Zwycięzcy sie nie poddają, A ci co się poddają nie zwyciężają"
"Jedyny łatwy dzień był wczoraj"
"Odważni zwyciężają"
...
Napisał(a)
Masz rację,że nie ma co bawić się z tą skórą,gdyż na masie faktycznie może się "rozejść"
Wylicz swój bilans zerowy i zacznij przez 1-2tygodnie od niego-daj białka 2g/kg,węgli zacznij od 3-3,5g/kg(potem będziesz mógł dołożyć) a reszta z tłuszczów(żeby ich było min te 1g/kg).
Jeśli nie będzie szło po tych 1-2 tygodniach to dołóż ~200kcal z węgli
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-07-12 10:48:56
Wylicz swój bilans zerowy i zacznij przez 1-2tygodnie od niego-daj białka 2g/kg,węgli zacznij od 3-3,5g/kg(potem będziesz mógł dołożyć) a reszta z tłuszczów(żeby ich było min te 1g/kg).
Jeśli nie będzie szło po tych 1-2 tygodniach to dołóż ~200kcal z węgli
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-07-12 10:48:56
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
To wieczorem znów pobawię się w układaniu diety, oczywiście uwzględniając bilans zerowy. Dzięki i pozdrawiam;)
"Zwycięzcy sie nie poddają, A ci co się poddają nie zwyciężają"
"Jedyny łatwy dzień był wczoraj"
"Odważni zwyciężają"
...
Napisał(a)
Miałem identyczny problem jak twój. Niska waga, a na brzuchu fałdy . Myślałem, że mnie podlewa więc zacząłem redukcję. Po 6 tygodniach masa ciała spadła z 57kg do 53kg. W oczach zrobiłem się "mniejszy" , a fałdy zostały. W końcu przy wadze 53kg zrozumiałem, że nie warto redukować kości na ości i zacząłem masę . Dieta lekka masówka + 2 razy w tygodniu HIIT 25 minut. Fałdy zeszłym po miesiącu .
"Człowiek je żeby żyć, a nie żyje żeby jeść."
...
Napisał(a)
Hah, no dołożę wszelkich starań by moje fałdy też znikły i mięśnie w końcu zaczęły rosnąć, póki co ćwiczę fbw od miesiąca i widzę poprawę w zdjęciach;) Jeżeli zaś chodzi o dietę, to już sam nie wiem czy twaróg chudy,półtłusty czy tłusty i ile procentowe mleko? Ile ludzi tyle opinii, i to na jednym forum, to jak panowie z tymi tłuszczami? Lepiej mleko mało % i twaróg chudy, półtłusty czy tłusty biorąc pod uwagę moje skłonności do tycia?
"Zwycięzcy sie nie poddają, A ci co się poddają nie zwyciężają"
"Jedyny łatwy dzień był wczoraj"
"Odważni zwyciężają"
...
Napisał(a)
Ja zawsze wybieram twaróg chudy 0,5g tłuszczu na 100g lub serek wiejski 10g tłuszczu na 100. Gdy jem twaróg to daję 5 g orzechów włoskich i 5 g oliwy z oliwek a gdy jem serek wiejski to daję tylko orzechy
"Człowiek je żeby żyć, a nie żyje żeby jeść."
...
Napisał(a)
Półtłusty mniej przetworzony,tak samo z mlekiem-daj np.2%. Ale nie przejmowałbym się takimi szczegółami-jak dasz twaróg chudy to najwyżej podbijesz tłuszcze oliwą czy orzechami i też będzie git
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
Polecane artykuły