Ok dziewczynki. To teraz macie swoje 5 minut wyżycia się na mnie :
Dzień 1
Śniadanie: 180g jogurtu naturalnego, 100 g twarogu, 5 łyżek płatków owsianych, 60g suszonych moreli.
II Śniadanie: 200g gotowanej fasolki szparagowej, brokułów lub kalafiora , średnie jabłko.
Obiad: 100g mięsa z piersi kurczaka, 200g przecieru pomidorowego,100 g brokuł, łyżeczka oliwy z oliwek, 100 g ryżu bazowego
Kolacja: 200g piersi z kurczaka , 100 g pomidora, 100 g papryki.
Dzień 2
Śniadanie: Serek wiejski 3% 150 g , 20 g dżemu z fruktozą, 2 kromki Wasa pełnoziarniste
II Śniadanie: 100 g ryżu brązowego z pomidorem , kilka liści sałaty lub kapusty pekińskiej, papryka. Średnie jabłko.
Obiad: 200g mięsa z piersi kurczaka , z warzywami 100 g fasolki szparagowej
Kolacja: 100g piersi z kurczaka b/t, kapusta pekińska ok. 80g, ogórek świeży (50g), 3 łyżki groszku konserwowego , fasola czerwona kindley, 30 g oliwek
Dzień 3
Śniadanie: Serek wiejski 3%, 10 g dżemu z fruktozą, 2 pieczywka Wasa
II Śniadanie: Szklanka jogurtu naturalnego 180 g, średnie jabłko.
Obiad: 200 g piersi z kurczaka, 100 g brokuł, 100 g fasolki szparagowej, 100 g ogórka kiszonego, 100 g przecieru pomidorowego, ryż brązowy 100 g
Kolacja: Sałatka kalafiorowa: 300g ugotowanego kalafiora 50g fasoli konserwowej, ogórek świeży (50g), sos: płaska łyżka musztardy 15 g wymieszana z 2 łyżkami jogurtu naturalnego 30g, przyprawy, koperek.
Dzień 4
Śniadanie: 180g jogurtu naturalnego i 40g migdałów (lub orzechów laskowych, włoskich, ziemnych, pestek słonecznika, dyni).
II Śniadanie: 2 pieczywka Wasa, kilka liści sałaty lub kapusty pekińskiej, duża marchew, pierś z kuraka 100g
Obiad: pierś z kurczaka 200 g, 100 g kalafiora, 100 g brokuł, ryż brązowy
Kolacja: duży pomidor, ogórek, sałata, cebula (ilości warzyw właściwie dowolne), kilka oliwek, łyżka oliwy z oliwek, przyprawy
Dzień 5 Śniadanie: 180 g jogurty naturalnego, 3 łyżki płatków owsianych, 50 g moreli.
II Śniadanie: Sałatka jarzynowa (200g – gotowane warzywa, np. marchew, pietruszka, seler, mały ziemniak, po 2 łyżki kukurydzy i groszku z puszki), łyżka musztardy 15g wymieszana z 3 łyżkami jogurtu naturalnego 30g, przyprawy.
Obiad: pierś z kurczaka 200 g , warzywa 200 g , łyżka oliwy z oliwek, ryż brązowy
Kolacja: 2 pieczywka Wasa ,2 plastry (w sumie 40g) sera twarogowego chudego, 100 g piersi z kurczaka
Dzień 6
Śniadanie:
100 g ryżu brązowego, 180 g jogurtu naturalnego
II Śniadanie: Serek wiejski 3%, 2 mandarynki (albo jakiś inny owoc).
Obiad: 250g mieszanki warzywnej ze 100 g mięsa z piersi kurczaka, makaron z mąki durum
Kolacja: Serek wiejski 3 %, ogórek , 50 g fasolki czerwonej, 100 g marchewki surowej, pomidora.
Dzień 7
Śniadanie: Serek wiejski 3%, 50 g ryżu brązowego, 20 g dżemu z fruktozą.
II Śniadanie: Jogurt naturalny 180 g,
wasa pełnoziarnista, jakaś szynka
Obiad: Morszczuk lub inny filet rybny z warzywami: 200g filetu z morszczuka (lub mintaja, dorsza, soli) i 200g dowolnej mieszanki warzywnej, kasza pęczak 100 g
Kolacja: 2 kromki chleba razowego surówka z marchwi i jabłek 100g (?? raczej to nie jest dobra opcja fruktoze na noc pozerac?) , 150 g serka wiejskiego 3%
nie wypisuje przy kazdym produkcie ilość BWT. Powiem wam tylko, że obrałam następujący rozkład w ukłądaniu jadłospisu: około 70 g białka, około 20- 40 g tłuszczu, około 140 g węgli. błonnik wynosi około 30 g dziennie czy norma.
kalorycznie wynosi to 1200-1400. Nie wiem czy to nie za mało. Opiniujcie dziekuje wszystkim za pomoc.
a tak btw.. ukladanie jadlospisu to tragedia, ciezka sprawa hehe:) Co do treningu, potrzebuje czasu bo tez wymyslam go od nowa. Postanowilam, że spróbuje obwodowego na rozkręcenie się. Także podpatrze powieszone i będę pisać.
obliques przy odrobinie czasu i checi zorganizuje fotki:)