- Kcal- 667
- Białko- 40g
- Weglowodany- 64g
- Tłuszcze- 27g
Składniki:
- 100g płatków owsianych
- 40g orzechów włoskich
- 250ml woda/mleko
- 30g białka (smak wedle uznania)
Sposób przygotowania:
Odmierzamy na wadze owsianki i pokruszone przez nas wczesniej orzechy a następnie wrzucamy je do szejkera i mieszamy:
Zalewamy to wszystko szklanka gorocej wody badz goracego mleka, i ponownie wstrzasamy pojemnikiem w celu wymieszania skladnikow:
Teraz mamy okolo 15min wolnego po to zeby nasza masa zgestniala az do takiej formy:
Nastepnie wykladamy na folie aluminiowa odpowiadajaca nam ilosc, ladnie zawijamy i wkladamy do zamrażalnika na okolo 30min (chociaz najlepsze wychodza jak sie zostawi na cala noc- sniadanko rewelacja):
Potem wystarczy tylko odwinać i szamać!
SMACZNEGO!!!
Zmieniony przez - reynevann w dniu 2012-04-24 11:00:14