SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zimne białkowe batoniki

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6307

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wartości odżywcze:
- Kcal- 667
- Białko- 40g
- Weglowodany- 64g
- Tłuszcze- 27g

Składniki:
- 100g płatków owsianych
- 40g orzechów włoskich
- 250ml woda/mleko
- 30g białka (smak wedle uznania)

Sposób przygotowania:
Odmierzamy na wadze owsianki i pokruszone przez nas wczesniej orzechy a następnie wrzucamy je do szejkera i mieszamy:



Zalewamy to wszystko szklanka gorocej wody badz goracego mleka, i ponownie wstrzasamy pojemnikiem w celu wymieszania skladnikow:



Teraz mamy okolo 15min wolnego po to zeby nasza masa zgestniala az do takiej formy:



Nastepnie wykladamy na folie aluminiowa odpowiadajaca nam ilosc, ladnie zawijamy i wkladamy do zamrażalnika na okolo 30min (chociaz najlepsze wychodza jak sie zostawi na cala noc- sniadanko rewelacja):




Potem wystarczy tylko odwinać i szamać!



SMACZNEGO!!!

Zmieniony przez - reynevann w dniu 2012-04-24 11:00:14
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 466 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17141
Fajny pomysł na posiłek na zajęciach tylko czy to będzie smaczne, ale pewnie w dużej mierze zależy od białka. Pije WPC Otrovi, więc pewnie szału nie będzie ale na pewno spróbuje SoG
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rutkow Doradca
Ekspert
Szacuny 7512 Napisanych postów 49521 Wiek 44 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 385511
fajnie wyglada moze kiedys spróbuje jak smakuje SOG poszedł
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1411
dobre dobre , zrobie w tygodniu .

_______________

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
było już 100 razy.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Usunięty przez Koniu151 za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 63 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6659
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91255
Twarde to jest jak poleży cała noc? rozumiem że po "chwili" się znowu robi ciepłe, miękkie i się rozwala?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jak polezy cala noc rzeczywiscie jest twarde ale jest to porownywalne do lodow ktore przeciez jemy bez problemu. Nigdy nie zdazylo mi sie zeby to sie rozwalilo gdyz sama masa przed wlozeniem do lodowy jest juz b. gesta i trzyma sie wszystko razem :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
A jakby płatki owsiane i orzechy najpierw zmiksować?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Pewnie tez wyszlo by smacznie! :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 139 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 8002
To może ja podzielę się moją weną twórczą, wiem, że "Ameryki nie odkryłem" ale warto spróbówać:
-50 gram płatków
-50 ml wody(wrzątek)
-80 ml ciepłego mleko
- pół startego jabłka
- mała garstka rodzynek
-łyżeczka cynamonu
-łyżka orzechów mielonych
-50 g twarogu
-30 gram odż. białkowej ( ja miałem krówkę)

Płatki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, odżywkę mieszamy z mlekiem. Reszta wrzucamy do szejkera, dodajemy płatki i białko, zawijamy w folię. Po wyciągnięciu batony są twarde strasznie, wiadomo jak to zamrożone, zostawiamy je w temp. pokojowej na 2-3 h i powstaje nam coś podobnego do zimnego musu ! Polecam na prawdę !!

Następnym razem dodam parę herbatników i migdałów, poleje odrobiną amareto i można wreszcie coś zjeść ze swoją drugą połówką.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kurczak curry z wiórkami kokosowymi

Następny temat

Zapychająca zupa z soczewicy METODA NA GŁODA łatwizna

WHEY premium