SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Skrzydło-Przemiana 2012

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 43728

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 225 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15272
Widzę, że fajne postępy. Moja lala jeszcze w śnie zimowym. Ciśnij dalej, większych sukcesów i lewa w górę.

CO MNIE NIE ZALEJE TO MNIE WZMOCNI

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
fajny art o kawie wrzuciłem ci soga i jak zwykle napisze cos o sobie jak reaguje na kawe;
więc tak ,jak wypije 3 wszystko ok ,ale jak w ciagu dnia wypije wiecej jak 3 to moga zacząc się trzesiawki ,ptem wieczorem jak gulne kofke tak miedzi dlatego jak z jakiegos powodu rano sie przebudzam i nie moge spac to walne kawe i zasypiam na 2 godzniki -dziwne to ,nie ???o klade sie i zasypiam jeszcze na 2-3 godziny czasami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
chunga
fajny art o kawie wrzuciłem ci soga i jak zwykle napisze cos o sobie jak reaguje na kawe;
więc tak ,jak wypije 3 wszystko ok ,ale jak w ciagu dnia wypije wiecej jak 3 to mogą zacząc się trzesiawki ,potem wieczorem jak gulne kofke tak miedzy 20-23godz to problemy ze spaniem sie zaczynaja ,natomiast jak wypije kawe rano tak o 5-6godz to moge zasnac jeszcze spokojnie na 2-3 godz -dziwne nie ??? rano dziala usypiająco ,a wieczorem pobudzająco ,no ale tak mam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jak zwykle namieszałem cos w postach -ciemniak komputerowy ze mnie -ten drugi(skośny) post aktualny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1235 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 22853
Spożycie kawy w granicach normy nie prowadzi do bezsenności Kofeina ożywia, więc jeśli więc wypijemy kawę zbyt późno, nie jest wykluczone jest, że dłużej będziemy zapadać w sen. Udowodniono jednak, że picie kawy nie ma wpływu na jakość głębokiej fazy snu (REM) oraz że bezsenność wywołują zupełnie inne czynniki (na przykład stres itd.). Bezsenność występuje w równych proporcjach u osób pijących kawę, jak i osób niepijących kawy.

Kofeina nie zwiększa ryzyka chorób serca i nie powoduje raka
Spożywanie kofeiny zawartej w kawie czy herbacie nie zwiększa ryzyka choroby niedokrwiennej serca ani nie podwyższa poziomu cholesterolu, nie powoduje też zaburzeń rytmu serca. Następuje jedynie niewielkie podwyższenie ciśnienie tętniczego. Ponadto badania wykazały, że nie ma zależności pomiędzy piciem kawy z kofeiną a chorobą nowotworową. Najważniejsze jest, aby wszystko pić z umiarem.

Kawa nie uzależnia Codzienne picie kawy można jedynie określić można jedynie jako nawyk, a nie zaś uzależnienie, gdyż organizm kawosza nie domaga się stopniowego zwiększania dawki, żeby poczuć się dobrze. Kofeina nie wpływa na partie mózgu odpowiedzialne za nałogi, na które oddziałują na przykład. narkotyki i alkohol. Ewentualny ból głowy czy złe samopoczucie w w przypadku niewypicia odpowiedniej ilości kawy w ciągu dnia są związane są z fizjologią organizmu, a nie zaś detoksykacją.

Wady:

Wypłukuje z organizmu magnez i witaminy z grupy B oraz wapń, co prowadzi do osteoporozy. Jeśli więc pijesz kawę, wzbogać swą dietę o większą ilość tych pierwiastków.
Powoduje nadmierne wydzielanie się kwasów żołądkowych, co jest niebezpieczne przy wrzodach żołądka.
Przyspiesza skurcze jelit, powodując u wrażliwych osób biegunkę.
Może wywołać rozkojarzenie, rozdrażnienie, niepokój.

Źródła:
Raporty WHO (– World Health Organization, (Światowa Organizacja Zdrowia)
Gerhard Madaus,: Lehrbuch der biologischen Heilmittel. , Mediamed Verlag, Ravensburg 1988.
Sara M. Brack,: Die Geheimnisse der Kaffeekultur. Von der Wiederentdeckung des Gourmetgenusses, . Klatschmohn Verlag, Rostock 2008.
International Coffee Organization „Positively Coffee”“ (http://www.positivelycoffee.org)
International Coffee Organization (http://www.ico.org)
Coffee And Science Information Centre (http://www.cosic.org) 

"Nigdy się nie poddawaj,porażka nigdy nie oznacza końca lecz początek drogi do zwycięstwa"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 758 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18436
W moim przypadku to pije 3-5 kaw dziennie , jedynie co zmieniłem to na rozpuszczalną , Spać mogę nawet jak wypije kawę przed snem , widzę ze więcej jest pozytywnych zalet picia kawy dlatego jestem spokojniejszy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 758 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18436
Micha
B/T/W 178/89/230

Suplementacja
BCAA, wit. A-Z

Trening BILL STAR 5X5

Poniedziałek

Rozgrzewka 10min Orbit

Przysiad ze sztangą 5x5 - 60%, 70%, 80%, 90%, 100%
Wyciskanie leżąc, pozioma 5x5 - 60%, 70%, 80%, 90%, 100%
Wiosłowanie 5x5 - 60%, 70%, 80%, 90%, 100%

DODATEK
Uginanie ramienia o kolano 3x10
PLANK 3X30
Russian Twist 3x30

Dodatki zmieniam co tydzień , robię inne ćwiczenia ale na tą samą partie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 758 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18436
Micha
B/T/W 180/91/211

Suplementacja
BCAA, wit. A-Z

Trening BILL STAR 5X5

ŚRODA
Rozgrzewka 10 min Orbit

Push press 3x6 70%, 80%, 80%
Przysiad ze sztangą 4x5 60%, 70%, 80%, 80%
Wyciskanie leżac z głową do góry 4x5 70%, 80%, 90%, 100%
Martwy Ciąg 4x5 70%, 80%, 90%, 100%

DODATEK
Podciąganie na drążku szerokim uchwytem 3x8
Pompki na poręczach 3x8

Dzisiaj przy 3 serii MC poczułem lekki ból w plecach dlatego odpuściłem sobie ostatnią serie ale już wszystko dobrze.



Zmieniony przez - Skrzydło w dniu 2012-03-07 17:49:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 758 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18436
Dzień DNT

Micha

B/T/W 169/87/213

80 Powodów dlaczego przestałem używać cukru

1/Najpierw łączy się z tłuszczami nienasyconymi i produkuje dużą ilość cholesterolu.
2/Cukier zakwasza żołądek i jelita, a tym samym burzy równowagę ustroju, sprzyja
tworzeniu się wrzodów.
3/Przyczynia się również do powstawania kamicy nerkowej.
4/Cukier nie tylko jest współodpowiedzialny za powstawanie chorób współczesnych,
ale przeszkadza w ich leczeniu.
5/Spożywanie cukru może doprowadzić do różnych chorób ujawniających się dopiero
w następnych pokoleniach.
6/Cukier zaburza procesy regulujące naturalny poziom glukozy we krwi.
7/Nadmierna ilość może prowadzić do niedoborów białek, składników mineralnych
i witamin z grupy B oraz do zaburzeń przewodu pokarmowego.
8/Odpowiedzialny jest również za cukrzyce, osłabienie odporności organizmu,
próchnice – wraz ze śliną atakuje on szkliwo, wypłukuje substancje mineralne,
zmiękcza je i rozkłada.
9/Cukier może osłabiać system immunologiczny i przeszkodzić mu w obronie
przeciw infekcyjnym chorobom.
10/Cukier zakłóca równowagę chemiczną organizmu: powoduje deficyt chromu i miedzi
oraz przeszkadza we wchłanianiu wapna i magnezu.
11/Cukier może powodować gwałtowne podniesienie się poziomu adrenaliny, być przyczyną
nadaktywności, niepokoju, trudności z koncentracją i chorowitości u dzieci.
12/Cukier może znacząco podnosić ogólny poziom cholesterolu, trójglicerydów oraz wzrost
poziomu "złego" cholesterolu i obniżenie "dobrego" cholesterolu.
13/Cukier przyczynia się do utraty elastyczności i funkcjonalności tkanek.
14/Cukier karmi komórki rakowe i odkryto jego związek z rozwojem raka piersi, jajników,
prostaty, okrężnicy, trzustki, dróg żółciowych, płuc, woreczka żółciowego i żołądka.
15/Cukier może podnieść poziom glukozy w organizmie i w ten sposób spowodować reaktywną hipoglikemię.
16/Cukier osłabia wzrok.
17/Cukier może wywoływać wiele problemów z poziomem kwasowości przewodu pokarmowego m. in.: zakwaszenie przewodu pokarmowego, niestrawność, złą przyswajalność u pacjentów z dysfunkcjami jelit, podwyższenie ryzyka choroby Crohna oraz owrzodzenia jelita grubego.
18/Cukier może powodować przedwczesne starzenie się.
19/Cukier może prowadzić do alkoholizmu.
20/Cukier może powodować zakwaszenie śliny i przyczyniać się do zniszczenia zębów i paradentozy.
21/Cukier ma swój udział w powstawaniu otyłości.
22/Cukier może powodować choroby systemu autoimmunologicznego takie jak: artretyzm, astma, stwardnienie rozsiane.
23/Cukier w znaczący sposób przyczynia się do niekontrolowanego wzrostu Candida Albicans (infekcje grzybiczne)
24/Cukier może powodować powstawanie kamieni żółciowych
25/Cukier może powodować zapalenie wyrostka robaczkowego.
26/Cukier może powodować powstawanie hemoroidów.
27/Cukier może powodować powstawanie żylaków.
28/Cukier może podnosić poziom glukozy i insuliny u zażywających doustne tabletki antykoncepcyjne.
29/Cukier może przyczyniać się do powstawania osteoporozy.
30/Cukier może obniżać twoją wrażliwość na insulinę dopuszczając do jej nienormalnie wysokiego poziomu w organizmie i w ten sposób spowodować ostatecznie cukrzycę.
31/Cukier może obniżać ilość witaminy E w krwi.
32/Cukier może podnosić ciśnienie krwi.
33/Cukier może wywoływać senność i obniżać aktywność u dzieci.
34/Wysokie spożycie cukru zwiększa ilość produktów końcowych jego przetwarzania (AGEs)(cząsteczki cukru przywierają i ten sposób niszczą białko w organizmie).
35/Cukier może zakłócać przyswajalność białek.
36/Cukier powoduje alergie pokarmowe.
37/Cukier może powodować toksyczność krwi podczas ciąży.
38/Cukier może przyczyniać się do powstawania egzemy u dzieci.
39/Cukier może powodować powstanie arteriosklerozy i chorobób kardiologicznych.
40/Cukier może uszkadzać strukturę DNA.
41/Cukier może zmieniać strukturę białek i całkowicie zmieniać sposób ich działania w twoim ciele.
42/Cukier powoduje szybsze starzenie się skóry zmieniając strukturę kolagenu.
43/Cukier może powodować powstanie katarakty i krótkowzroczności.
44/Cukier może powodować rozedmę płuc.
45/Duże ilości spożywanego cukru mogą osłabić fizjologiczną homeostazę wielu układów w organizmie człowieka.
46/Cukier obniża wydajność enzymów.
47/Spożycie cukru jest wyższe u osób z chorobą Parkinsona.
48/Cukier może powodować powiększenie się wątroby przez nadmierny podział jej komórek oraz jej otłuszczenie.
49/Cukier może powodować powiększenie się nerek i ich zmiany np. tworzenie się kamieni nerkowych.
50/Cukier może powodować zniszczenie trzustki.
51/Cukier może zwiększyć ilość zatrzymywanych płynów w organizmie.
52/Cukier jest wrogiem numer jeden pracy jelit.
53/Cukier może upośledzać funkcjonowanie naczyń włosowatych.
54/Cukier może powodować problemy ze ścięgnami.
55/Cukier powoduje bóle głowy, włączając w to migreny.
56/Rafinowany cukier w diecie obniża wydajność uczenia się, niekorzystnie wpływa na wyniki w nauce oraz może przyczyniać się do powstawania trudności w nauce.
57/Cukier może powodować wzrost częstotliwości fal delta, alfa i theta w mózgu, co z kolei
negatywnie wpływa na sprawność myślenia.
58/Cukier może powodować depresję.
59/Cukier zwiększa ryzyko podagry.
60/Cukier może zwiększać ryzyko zachorowania na Alzheimera.
61/Cukier może zaburzać równowagę hormonalną np: podnosić poziom estradiolu u młodych mężczyzn, pogarszać PMS, oraz obniżać działanie hormonu wzrostu.
62/Cukier może powodować zawroty głowy.
63/Obfita w cukier dieta może powodować wzrost wolnych rodników i oksydantów .
64/Dieta wysokocukrowa u osób z chorobami naczyniowymi znacząco zwiększa lepkość płytek krwi.
65/Wysokie spożycie cukru może powodować istotne skrócenie trwania okresu ciąży wśród młodocianych
i jest związane z dwukrotnie większym ryzykiem urodzenia noworodka o niskiej wadze.
66/ Cukier jest substancją uzależniającą.
67/Cukier może być równie odurzający, jak alkohol.
68/Cukier podawany wcześniakom może wywoływać u nich produkcję dwutlenku węgla.
69/Obniżenie spożycia cukru może podnieść poziom emocjonalnej stabilności.
70/Ciało przerabia od 2 to 5 razy więcej cukru, niż skrobi w tłuszcz .
Szybkie wchłonięcie cukru sprzyja objadaniu się.
71/Cukier może niekorzystne wpływać na symptomy u dzieci z deficytem uwagi (ADHD).
72/Cukier niekorzystnie działa na skład elektrolitów w moczu.
73/Cukier może obniżać sprawność działania nadnerczy.
74/Cukier ma potencjał wywoływania nieprawidłowych procesów metabolicznych u normalnie zdrowej jednostki i sprzyja rozwojowi chronicznych zwyrodnieniowych chorób.
75/Cukier zwiększa ryzyko polio.
76/Duża ilość spożytego cukru może spowodować atak epileptyczny.
77/Cukier wywołuje wysokie ciśnienie u ludzi z nadwagą.
78/Cukier może powodować śmierć komórek.
79/Cukier odwadnia noworodki .
80/Cukier może powodować choroby dziąseł.


Gdy wątroba jest wypełniona do swojej maksymalnej objętości, nadmiar glikogenu powraca do krwi w formie kwasów tłuszczowych, które zostają przeniesione do każdej części ciała i magazynowane w najmniej aktywnych miejscach: na brzuchu, pośladkach, piersiach i biodrach.

Zmieniony przez - Skrzydło w dniu 2012-03-08 18:15:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 196 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17597
o kurczę a ja własnie posłodziłem herbatę cukrem
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Profilaktyka urazów barków - zachowaj zdrowie na długo.

Następny temat

astry1 - przemiana 2012

WHEY premium