SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pure American nadchodzi! Już wkrótce nowe białko od Fitmax'a !!

temat działu:

FITMAX

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6279

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 207 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5328
Ale cena... napewno wszystkich zmiecie...
Trzeba czekac jak dolar bedzie tanszy.

'Dieta- sposób odżywiania się niezbędny do uzyskania określonego celu'

Pomogłem?
WCIŚNIJ --------------------->

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5770 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 42384
czemu dolar ?

to bedzie mialo cos wspolnego z usa poza nazwa ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5770 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 42384
witam , dostalem maila ze produkt jzu dostepny ,a na forum cisza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1033 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 38760
http://fitmax.pl/produkty.php?produkt=99

Cena - chyba niema konkurencji dla "tańszych" białek...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 4154 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 45412
nie napisali dokładnie jaki izolat bo koncentrat jest serwatkowy.

zatem jaki izolat??

>>>unreal definition<<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5770 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 42384
dobre pytanie , bo dwukrotnie w opisie to sie pojawia najpierw :

Stanowi połączenie koncentratu białek serwatkowych z izolatem białek ,

i pozniej w skladzie :

INGREDIENTS: protein isolate, whey protein concentrate, L-taurine,


z przepisow wynika ze tego 'izolatu bialek' jest wiecej niz wpc

prosze o odpowiedz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
info już poszło do firmy, odpowiedź pojawi się najszybciej, jak będzie to możliwe



Wybaczcie opóźnienie z informacją na forum, poświąteczny nawał obowiązków ogranicza mi możliwość spędzania czasu przed kompem, a co za tym idzie, na forum.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 369 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3111
Witam wszystkich

Słusznie zauważono pewne niedopatrzenie przy przygotowywaniu etykiet do druku
Aby nie owijać w bawełnę Produkt jest mieszaniną koncentratu białka serwatkowego i izolatu białka sojowego (nie jest to izolat białka serwatkowego) I taka też powinna być kolejność na etykiecie ponieważ w proporcji znacznie przeważa koncentrat białka serwatkowego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 366 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3886
sojowego to juz wiem skąd ta cena,,

,,.,

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 369 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3111
Witaj wariatoooo
Masz rację z pewnością ten surowiec miał wpływ na cenę to nie ulega wątpliwości gdyż białko sojowe jest tańsze od serwatkowego Z tym ze nie jest to jedyny powód niskiej ceny Jak wspomniałem wcześniej w przeważającej ilości jest koncentrat białek serwatkowych co podnosi cenę Najzwyczajniej chociaż może to zabrzmieć dziwnie ten produkt miał być tańszy przez dostępny da większej liczby osób I na to nie tylko wpływ ma rodzaj oraz ilość użytego surowca...
Widzę że wiele osób ma pewne zastrzeżenia do białka sojowego (nie twierdzę ze Twój komentarz jest zastrzeżeniem prawdopodobnie jest tylko podkreśleniem faktu tańszej ceny surowca co jest niewątpliwie prawdą) Jednak dla nie do końca wtajemniczonych... Białko sojowe przez jednych jest uważane za nie do końca warte uwagi kiedy to inni twierdzą zupełnie odwrotnie czyli ze jest wartościowym produktem Prawda jest taka że nie jest bądź jest zależy od kupującego i je spożywającego Białko sojowe to zupełnie inne białko jak serwatkowe kazeinowe wołowe albumina pszeniczne itd Każde posiada zalety jak i wady Wybór zależy od preferencji i oczekiwań Myśląc o białku sojowym warto brać pod uwagę następujące zalety: jest pełnowartościowe posiada izoflawonoidy - silne przeciwutleniacze polifenolowe (jednak w ilosciach nie wpływających znacząco na gospodarkę hormonalną mężczyzn - białko sojowe to nie soja) warto również zapoznać się z pojęciem białka komplementarnego czyli kilku źródeł białek w jednej porcji których skład aminokwasów egzogennych wzajemnie się uzupełnia Białka mleka z natury zawierają dużą ilość cysteiny i metionyny (białka serwatkowe więcej aniżeli kazeina) z tym że posiadają mniej lizyny (wszystko odniesienie do wzorca FAO) Białka roślinne natomiast zawierają z natury więcej lizyny a są ubogie w metioninę i cysteinę Tym samym z powyższego wynika że w niektórych sytuacjach takowe połączenie ma sens Czyli zbliżenie profilu aminokwasowego do wzorca oraz dwa źródła różnych wartościowych związków łącznie z tymi które nie są białkami (należy pamiętać ze pomimo tego iż coś jest koncentratem bądź izolatem zawiera pewne ilości innych składowych surowca z którego został pozyskany) Tym samym jak już wspomniałem wszystko zależy od tego czego oczekujemy od produktu

A tak na marginesie pisałem wyżej o aminokwasach egzogennych i wymieniłem cysteinę oraz metioninę Dużo osób zapewne wie że cysteina nie jest aminokwasem egzogennym tylko endogennym a konkretniej względnie endogennym I teraz dlaczego o niej napisałem Otóż aminokwasy względnie endogenne (u człowieka są dwa - cysteina i tyrozyna) są syntetyzowane przez organizm tylko i wyłącznie pod warunkiem że organizm otrzyma wystarczającą ilość odpowiednich produktów - w przypadku cysteiny jest to metionina Tym samym aby wyprodukować cysteinę organizm potrzebuje metioniny co niejednokrotnie zwiększa zapotrzebowanie na dostarczenie metioniny Jednym słowem są w pewien sposób zależne i dlatego niejednokrotnie ich ilości w profilu aminokwasowym oraz zaleceniach żywieniowych podaje się łącznie (to takie info przy okazji)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FitMax Wake Up - Białko poranne - już wkrótce

Następny temat

Pytanie odnośnie carbo :-)

WHEY premium