wowowowowo... mam pistacyje
nie chce mi się za bardzo rozpisywać.
proch - kolor, tekstura sypkość itd... jak inne smaki. ładnie, wygląd budzi poczucie jakości.
zapach. ładny ale nieco bardziej subtelny niż w tiramisu na przykład. jak by mi kto ni epowiedział, że to pistacja to by mi było ciężko zgadnąć... no bo w sumie
orzech pistacjowy to nie ma jakiegoś takiego mega wyrazistego smaku czy zapachu, a wszelakie desery i lody pistacjowe są jakby "zaczerpnięte z tej nuty" jdynie.
zawsze sprawdzam smak białeczka organoleptycznie na sucho. tu nieco się przeraziłem, bo w smaku nieco słabiej niż w zapachu. jakby taki "amigdalinowy" posmak. ale ogólnie ładnie, subtelnie, wywarzone w smaku, bez przesady jakiejś komponenty. oryginalny smak. pdoobne odczucia co do zapachu. pistacja, ale taka jak pisałem o zapachu - nie orzech pistacjowy, co bardziej nuta pistacjowa jak w deserach, lodach itp...
po rozpuszczeniu. konsystencja, tekstura - wszystko jak opisywałem przy tiramisu. elegancko.
kolorek delikanty, lekko zielonkawy... hehe fajny.
smak - na prawde orygnalny.
czegoś takiego nie spotkałem jeszcze w żadnym białku - chyba żadna forma czegoś takiego nie ma. cięzko porównać i opisać.
wyczówalna nuta tego deseru pistacjowego, jakby lekko jabłko, lekko mięta... super.
na prawde ciekawa odmiana.
myślę, że idealnie komponowało by się z jabłkowym carbo... ale takiego nie ma od olimpu (no chyba, że dextrex)
... i znowu wołam ... olimpie !!!
DAJCIE NATURALNE CARBO
A NAJLEPIEJ TO TAKIE CARBO JAK PODŁOŻE WEGLOWODANOWE NA WAXY MAIZE W GAINERATORZE LUB PROFI MASS
no kurcze mi nic innego nie trzeba po treningu jak wegle i białko, ale w zalezności od treningu różne ilości jendego i drugiego
przy takiej bazie smaków białek wpc100% i sp80 by sie tylko białko zmieniało, którym uzupełniało by sie tez diete za dnia i nocy
... a w razie potzreby do aktualnego smaku domieszało naturalne carbo - wegle o różnej kinetyze wchłaniania na waxy maize.