Ja osoboscie tez stosowałem plan 3 dniowy na który dobrze reagowałem, ale pewnego dnia gdzies wyczytałem ze ten plan stosuje sie w czasie
regeneracji, a własciwym planem treningowym jest własnie plan w którym partie trenuje sie 2 razy w tygodniu.
Własnie to pytanie mnie cały czas mnie nurtuje i prosze o rozsądne wypowiedzi.........
Szacuny
384
Napisanych postów
37476
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
126440
właściwie oba są dobrym wyjściem- u jednych mięśnie się ogólnie szybciej regenarują a u innych wolniej- stąd wieksza lub mniejsza częstotliwość, nie bez wpływu na model jest tu objętośc treningowa- jednakże wiele osób, na początkowym etapie, która ustala sobie taki plan w którym trenuje grupę raz w tygodniu z pewnością odniosłaby wieksze korzyści z drugiego modelu przedstawionego przez ciebie...
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
0
Napisanych postów
243
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6179
to jest ruznie sam musisz dojsc do tego jaki plan jest DLA CIEBIE najlepszy niektuzy mogom lepiej reagowac na czestsze a inni na rzatsze treningi dobze od czasu do czasu wprowadzic trening kazdej pzrti 2x w tygodniu zawse to jakies urozmaicenie jesli.Tylko wiadomo ze czestrze treningi muszom byc mniej intensywne jesli robisz kazdom partie 1xw tygodniu np klatke i robisz na niom 12 seri i przynosi ci to oczekiwane rezultaty to przy treningu 2x w tygodniu bedziesz robil okolo 6 seri wzucam ci link do ciekawego tematu trening kazdej grupy 2x w tygodniu autor "tomot"https://www.sfd.pl/Trening_każdej_grupy_2x_w_tygodniu-t246194.html
Szacuny
2
Napisanych postów
233
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6203
apokalipsa a co bys powiedział na to zebym na tych wakacjach ćwiczył zwykłym splitem, a następnie po miesiącu zaszokowac mięśnie planem grupa 2x w tygodniu ??????????????
wg.mnie split jest bardziej praktyczniejszy, nie jest aż tak zbyt skomplikowany, pozatym ja ćwicze dopiero 5 mc i sie zsatanawiam czy plan partia 2 razy n tydzien nie bedzie na mnie za ciężki.
napisz co o tym myślisz, jaki plan wg. ciebie powinienem pierwsze zastosowac????
dla mnie najlepszym rozwiązaniem by był trening stały czyli taki którym mógłbym sobie ćwiczyć cały czas, ale chyba nie jest to możliwe.
poprstu mam teraz mętlik w głowie i nie wiem co zrobic
Szacuny
0
Napisanych postów
366
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2590
ja cwicylem spory okres czau metoda 2 dni treningu jeden dzien wolnego i tak w kulko a plan nteningowy składal sie z trzech dni wyglada to mniej wiecej tak na przestrzeni dwoch tygodni
Szacuny
0
Napisanych postów
243
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6179
martwisz sie ze trening kazdej parti 2xw tygodniu bedzie zaciezki poczytaj co pisze wyzej!!! trenowales kazdom partie raz w tygodniu przy treningu 2x w tygodniu zmniejsz liczbe seri o polowa na kazdom partie jesli sam niesprubujesz to sie nieprzekonasz a i jezcze jedno boisz sie ze zplit nic ci nieprzyniessi to co nierobiles nigdy splitow ?
Szacuny
2
Napisanych postów
233
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6203
choć przyznam sie szczerze ze mnie nachodzi na trdycyjnego splita,
a jak juz poćwicze z pare miesięcy i nie bede widział efektów to zabiore sie za plan partia 2 x w tyg.