Szacuny
0
Napisanych postów
380
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2784
Może parę słów o sobie:
Mam 15 lat jakieś 73 kg i 170 cm wzrostu jestem Endomorfik.Ćwiczę siłowo 3 razy w tygodniu (SPLIT).W dni nie treningowe biegam i teraz pytanie czy w dni ze siłownią po posiłku potreningowym mógłbym jeszcze na rower albo na spacer i to by była jakaś już 20 godz.I czy po tych aerobach trzeba dać ww ?Czy mogę tylko białko i będzie ok.Około 22-23 śpie już.
Szacuny
10
Napisanych postów
924
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8716
możesz tak ćwiczyć będzie to aero , węgle normalnie po nich daj bez obaw , zwyczajny pos potreningowy , przed snem walnij białko + tłuszcze i będzie spx
Szacuny
10622
Napisanych postów
16182
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Jak już chcesz robić areoby w dni treningowego, to rób je bezpośrednio po treningu siłowym. Siłowy, po nim białko i od razu areoby. Lub jeśli bierzesz BCAA, to po siłowym BCAA i na areoby, a po areobach białko.
Nie ma sensu robić areobów po tym jak uzupełnisz glikogen po posiłku potreningowym. Cały myk polega na tym, że po treningu siłowym część glikogenu jest już uszczuplona i podczas areobów bezpośrednio po szybciej przechodzisz do spalania tkanki tłuszczowej.
Szacuny
0
Napisanych postów
380
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2784
A mogę np odrazu po treningu siłowym biegać a dopiero potem posiłek bogaty w białko i ww? a po tym byłby jeszcze jeden posiłek białko...więc? tak by mi pasowało
Szacuny
10622
Napisanych postów
16182
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Lepiej między siłowym i areo przyjąć porcję aminokwasów/białka w celu zabezpieczenia mięśni. Możesz wypić odżywkę białkową i węglowodanową (chociaż ja nie jestem Jej zwolennikiem), a po areobach zjeść posiłek.
Szacuny
10622
Napisanych postów
16182
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Surowe jajka i mleko nie są najlepszymi źródłami białka. Nie wiem jak będzie Ci się kręcić areo od razu po zjedzonym mięsie. Myślałem tutaj o odżywce białkowej.
Szacuny
0
Napisanych postów
380
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2784
aha yhy..a jakbym po treningu siłowym zjadł normalny posiłek a po godz. np na spacer albo na rowerek i po tym jako ostatni posiłek Twaróg? Czy nastapi wtedy katabolizm jak nie zjem ww potem?
Szacuny
10622
Napisanych postów
16182
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Nie ma sensu robić areobów po tym jak uzupełnisz glikogen po posiłku potreningowym. Cały myk polega na tym, że po treningu siłowym część glikogenu jest już uszczuplona i podczas areobów bezpośrednio po szybciej przechodzisz do spalania tkanki tłuszczowej.
Rób w takim razie areo od razu po siłowym i potem od razu pełnowartościowy posiłek.