WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

plan dla osoby naturalnej - ocena

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 238

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 19 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 106
Siemano wszystkim, podsyłam rozpiskę rozpisaną przez pewnego lokalnego trenera, dla osoby średnio-zaawansowanej, trenującej naturalnie. Znajomy zapłacił trochę pitosu za ten plan, ale coś mi on śmierdzi, więc podsyłam do waszej oceny.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17813 Napisanych postów 133443 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467273
daj ankiete kolegi bo nie wiemy dla kogo ten plan jak bez dodatkowego wspomagania dla mnie 5 dni trochę przesada i może jeszcze pn-pt

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 19 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 106
już podrzucam, proszę

Waga : 87

Wzrost : 185cm

Cel treningowy : budowa masy mięśniowej, zwiększenie wyników siłowych

Staż treningowy na siłowni : około pięciu lat

Uprawiane inne sporty : n/a

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : siłownia z podstawową ilością sprzętu, jednak bez bramy ani smitha

Dieta : n/a

Przeciwskazania medyczne : n/a

Zażywane suplementy : jedynie kreatyna, dawkowana 1g na 10kg masy ciała

Ostatnio przerabiany plan: nie posiadam takich informacji, niestety

Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc): 120 na 8 w przysiadzie, 170 na 2 w martwym ciągu, 110 na 3 na wyciskanie leżąc. Znajomy przestał robić przysiady i martwe ciągi, ze względu na problem z kolanami
...
Napisał(a)
Początkujący
5 dni przesada, więc jakby było lepiej? zrobić z tego plan na trzy dni, czy może rozłożyć to na cztery dni, gdzie w czwartym robiona by była cała góra?
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 206 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7609
problem z kolanami ? ja na odwrót - odkąd wprowadziłem przysiady zapomniałem o tym
ogólnie bym zastanowił się nad regeneracją ramion,
no i nad priorytetem czy jest to klata - plecy ? bo jak nie ma to to bym w 4 i 5 dniu zmienił kolejność w porównaniu do 1 i 2. Jak zmęczysz klatę to już plecy odstaną, a tak będzie "bilans"
no i te nogi ... temat natural czy potencjał anaboliczny będzie aż tak duży ?
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17813 Napisanych postów 133443 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467273
Skąd się biorą bóle, zła technika, brak regeneracji, zbyt intensywne treningi, lub po prostu cos się spier...ło i bez rehabilitacji czy zabiegów się nic nie zdziała, ale mięśnia trzeba wzmacniać.

trudno też progres siłowy robić w każdym cwiczeniu, może nich sobie ustali priorytet siłowy pod daną partię jak to np jest klatka to priorytet pod klatkę na 3 miesiace, jak już chce tyle dni trenować to zrobić jakiś podział push pull czy góra dół 2x partia w tygodniu

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 206 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7609
Wychodzi tu 2 razy partia w tygodniu tylko nogi raz, a dni się są jakoś super silnie przeładowane, jedne ćwiczenie+ kosmetyka, nacisk na ramiona duży jest, podał w opisie że wyciska więcej niż waży w serii to znaczy że bym włączył je do planu tylko nie wiem czy tak mocno
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening z prio na ramiona

Następny temat

Trening do oceny

electro
Polecane artykuły