SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

placki ziemniaczane

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 991

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Zawsze uwielbialem placki ziemniaczane. Czy jesli smazylbym je na oleju kokosowym i make pszenna zmienil na ryzowa to moge sie zajadac? Do tego troche smietany slodzidlo i do przodu hehe. Reszta skladnikow chyba nie jest szkodliwa, ziemniaki, cebula
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14676 Napisanych postów 53180 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400644
Ryżowa chyba nie będzie się nadawać. Raczej będą się kruszyć, ale próbuj
Jak zmieścisz w makro to luz

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1119 Napisanych postów 3769 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68367
Może jakby pomieszać ryżową ze skrobia ziemniaczaną, to by się nie kruszyły... Skrobia jest dobrym lepikiem do wszelkich klusek itp. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 173
Skrobia to to samo co maka pszenna? W przepisie sa 2 lyzki to musze koniecznie zmieniac na ryzowa czy skrobia jest zdrowa? Moge takir cos wliczyc codzienie do diety? No i pytanie jak smaze na kokosowm i dam na ten proceder 50g to jak obliczyc ile zjadlem a ile na patelce? Od zawsze lubilem placki ale skutecznie ich unikalem bo myslalem ze w diecie sie nie sprawdza a jednak pomylka)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Niby użyjesz lepszych produktów, bo olej kokosowy, jakieś zamienni zdrowsze od mąki pszennej ale i ak mozliwe że aż nadto przebijesz kalorie, jednak one tego kokosa się nachleją i wyjdzie sporo tłuszczy w bilansie., z zajadaniem bym nie przesadzał i raz na tydzień maks zjadł.

tego nie obliczysz pozostaje szacowanie na oko. No i jeszcze przed jedzeniem bym zostawił to na ręczniku papierowym aby trochę odsączył tłuszcz.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 173
A jakby usmażyć na oli oli?;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14676 Napisanych postów 53180 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400644
Na pamie to raczej nie będzie to samo. Nawet jak się usmażą to nie będzie to samo, bo nie będzie tego tłuszczu, który jest nośnikiem smaku


Zmieniony przez - georgu w dniu 2016-12-10 17:34:15

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1119 Napisanych postów 3769 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68367
Z plackami to jak z frytkami - albo będą smaczne albo będą fit :). Jak nie dasz odpowiedniej ilości tłuszczu, żeby się ładnie zrumieniły, to wyjdą gumowate... Najlepiej zrobić od czasu do czasu na jakimś smacznym tłuszczu, na teflonie, policzyć zużyty tłuszcz i już. Tylko nie przesadzać z częstotliwością jedzenia takich potraw.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Placki mają to do siebie że muszą na większej ilości tłuszczu się robić, na oli oli się tylko przypieką ale raczej będą niesmaczne bo nie bedą chrupiące, zrób i odsącz na ręczniku papierowym zawsze coś ubędzie.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1119 Napisanych postów 3769 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68367
Na zbyt suchej patelni może też być problem, żeby dopiekły się w środku - ziemniaki wymagają jednak kilka minut, by nie były surowe. Ja bym zrobiła tak, jak anubis84 radzi. Plus nakładanie na gorący tłuszcz, wtedy placki nie chłoną go tak bardzo.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

owoce

Następny temat

trener personalny Gdańsk

WHEY premium