SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

piers z kurczaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 11632

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 46
orientuje sie ktos jaka jest roznica w zawartosci bialka na 100 g gotowanej piersi z kurczaka a pieczonej piersi kurczaka ? w tabelach kalorycznych podaje sie ze 100 g piersi z kurczaka ma 21 g bialka, ale nikt nie uwzglednia tego ze pod wplywanie gotowanie bialko sie ścina ;)

Massa rządzi , masa radzi, masa nigdy cie nie zdradzi.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 5029 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58202
nie ma różnicy...

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 925 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 28725
pod wplywem obrobki termicznej bialko sie nie traci - ulega denaturyzacji, zmienia sie jego struktura (tak jakby sie rozplata) i przez to jest latwiejsze do strawienia

Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 111118
Ale czasami też trudniejsze

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 61343 Napisanych postów 320870 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1531719
A ja się z wami nie zgodze w tabelach Jest podane kurczak białe mięso surowe 20,5 gr białka na 100 gr białe mięso pieczone 24,8 na 100 gr białemięso gotowane 29,7 gr białka na 100 gr mam te dane z książki podręczny słownik kalorii przepisy porady tabele.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 111118
Czyli chcesz nam powiedzieć, że gotowanie i pieczenie mięsa powoduje, że ma więcej białka? Jeżeli tak, to jak?

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 8441 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 59133
Odpuść sobie tą książke...

Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni.
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 61343 Napisanych postów 320870 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1531719
nie wiem jak.ale tak piszą w różnych książkach a jak tunczyk w oleju ma więcej białka niż tuńczyk w wodzie?skoro olej ma 0 białka.coś w tym jest.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 111118
Książka jest dobra, ale podczas obróbki termicznej mięso traci wodę, białka zostaje tyle samo, ale zmienia się waga mięsa, więc wzrasta także jego udział na 100g.

Przykładowo mięso waży 100g, ma 20g białka i 80g wody. Pod wpływem gotowania traci 30g wody, zatem teraz ten sam kawałek waży 70g, ma 20g białka i 50g wody. Jeżeli weźmiemy dane na 100g to takie mięso będzie miało ok 30g białka i 70g wody. Tak naprawdę jednak, żeby uzyskać 100g gotowanego mięsa, trzeba wziąć 150 świeżego. Jasne?
1

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 61343 Napisanych postów 320870 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1531719
to tak a z Tuńczykiem?wyjaśnisz mi to.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 111118
Ten w oleju ma w sobie trochę mniej wody, a dlaczego to nie wiem.

Beatus, qui prodest, quibus potest

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny.

Następny temat

Bardzo proszę o Pomoc !! :(

Black weekend