SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

paullynek - powrót do formy po zawodach

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 18863

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 18 Wiek 34 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 2356
Czesc! :)

****DANE PODSTAWOWE***************************************

NICK - paullynek
PŁEĆ - Kobieta
WIEK - jeszcze 28 (rocznik 88)
WZROST - 166,5
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY - 4 lata

****PARAMETRY OBWODÓW*************************************

WAGA CIAŁA - 58,5
OBWÓD UDA - 53
OBWÓD BIODER - 94
OBWÓD TALII - 67
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA - 70 cm

****POMIARY SIŁOWE****************************************

Nigdy nie robiłam swoich maksów.
Podam, to co zrobiłam póki co maksymalnie podczas treningów

PRZYSIAD TYLNI - 60kg
MARTWY CIĄG - 70kg
HIP THRUST - 100kg
WIOSŁOWANIE SZTANGĄ - 45kg
WYCISK SZTANGI NAD GŁOWĄ - 32,5kg
WYSISKANIE POZIOME NA ŁAWCE: 40kg

****CEL*************************************************

REDUKCJA fatu

INTERESUJE MNIE CZAS TRWANIA W TYGODNIACH - 9 tygodni

POPRZEDNIO ROBIŁAM [CO I JAK DŁUGO] - przygotowanie do Debiutów 2017 i Mistrzostw Polski w zawodach sylwetkowych - kwiecień 2017 - później 2 miesiące rozpasania i roztrenowania

****STAN ZDROWIA*****************************************
CHOROBY PRZEWLEKŁE - brak
PRZEBYTE KONTUZJE - brak
ALERGIE - pokarmowych brak, jedynie na pyłki :D
MIESIĄCZKA - regularna

****SPRZĘT**********************************************

PROFESJONALNA SIŁOWNIA - TAK

****DIETA*************************************************

JAKĄ DIETĘ STOSOWAŁAŚ W POPRZEDNIM MEZOCYKLU - zbilansowana, pod zawody, na redukcji srednio 2000kcal (ostatni tydzien przed zawodami byl wyjatkiem), na masie 3000kcal, na reko 2500kcal
PODAŻ KALORII - aktualnie chce pozostac przy 1800 (zapotrzebowanie zerowe wynosi 2200 kcal, przy zejsciu do 2000 nie widzialam poprawy, stad kolejna obcinka)

A teraz po krotce :D

Mam na imie Paulina, w listopadzie koncze 29 lat i jak sama nazwa wskazuje chce wrocic do formy :)

Zaczne moze pd poczatku. Moja historia z silownia zaczela sie prawie r lata temu, ale wiecie jak to wygladalo, troche pomachalam hantlami, troche porobilam przysiadow, troche cwiczen na maszynach :) Niskie kcal i niby cos sie tam na brzuchu rysowalo (co bylo wowczas moim priorytete), ale wiedze malo co posiadalam.
Na serio zaczelo sie od targow FIBO w 2016 roku, gdzie mialam okazje pracowac na stoisku SFD power. Jak to po takiej imprezie wrocilam totalnie zajarana i zmotywowana do pracy i.... zaczelam myslec o wyjsciu na scene!

W lipcu 2016 dostalam sie do grupy trenera Wojtka Jusiela pt. : BAD SQAUD ASS (moze niektorzy z Was kojarza dzienniki). W sierpniu zaczelismy sie przygotowywac do Debiutow 2017 (polfinal), a wspolprace zakonczylismy po MP w Kielcach.

Po zawodach zaczelam jesc to ma co mialas ochote, to o czym przez miesiace marzylam. No i mam efekt jojo, a moze nawet gorszy bo w zyciu tyle nie wazylam co aktualnie! Plus oczywiscie cellulit. Na pewno niektorzy z Was powiedza, ze wiekszosc marzy o takiej sylwetce, ja jednak dawno nie bylam tak "zalana" jak dzis... :D

Zainspirowana Sforcia wyznaczylam sobie DEADLINE: 9 tygodni!
Potrzebuje tego, gdyz zauwazylam ze wyznaczanie konkretnych celow, dat, najbardziej mnie mobilizuje do pracy!
I niby jestem od 2 tygodni na redukcji (2000 kcal), ale waga nie schodzi, micha niby trzymana ale nie na 100 proc., treningi - 4x tyg.

Dlatego od dzis czas start! Obliczylam na nowo zapotrzebowanie kcal przy aktualnej wadze (2200kcal to moj bilans zerowy) treningach, odjelam troche aby zredukowac to, co mi po zawodach przybylo i wyglada to nastepujaco:

1800 kcal
B 130
T 60
W 180

Treningi FBW 4x w tygodniu, 10 cwiczen w seriach laczonych po 2, na koniec 15 min. interwalow na rowerku.
Trening jest bardzo podobny do tego, ktory mialam w ostatniej fazie redukacji przed zawodami.
(Plan dolacze pozniej)

Suplementacja: 10 mg johimbiny z rana + wit C, D3, K2, probiotyk, omega 3, magnez.

I na koniec aktualna forma:

Mam nadzieje, ze ktos bedzie tu zagladac! :) Na wszelkie komentarze jak i krytyke jestem otwarta.

Zmieniony przez - paullynek w dniu 2017-06-19 12:52:26

Zmieniony przez - paullynek w dniu 2017-06-19 13:10:57
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10891 Napisanych postów 20566 Wiek 53 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 617091
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 732 Napisanych postów 1984 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 192603
"Na pewno niektorzy z Was powiedza, ze wiekszosc marzy o takiej sylwetce, ja jednak dawno nie bylam tak "zalana" jak dzis... :D" tylko to mogę zacytować :D będę zaglądać i kibicować, mam taki sam rozkład makra i kcal z tym że ja mam "troszeczkę" więcej do redukowania ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 277 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 404456
Też kończę w listopadzie 29 Będę kibicować!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10891 Napisanych postów 20566 Wiek 53 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 617091
Paulina - a tak z ciekawości masz jakieś zdjęcie jak wyglądała pupa (sorry, ze ja tylko o tym - ale walczę ze swoją)w czerwcu 2016?? Taka genetyka, czy tak ładnie poszło budowanie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 66 Wiek 33 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5706
Paatik
Paulina - a tak z ciekawości masz jakieś zdjęcie jak wyglądała pupa (sorry, ze ja tylko o tym - ale walczę ze swoją)w czerwcu 2016?? Taka genetyka, czy tak ładnie poszło budowanie?

He he Paatik widzę, że nie tylko ja mam obsesję na punkcie pupy. Też o nią walczę i walcze, a tu doopa ale blada.
Co do sylwetki to świetna jak dla mnie!
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 732 Napisanych postów 1984 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 192603
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4136 Napisanych postów 17785 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 282168
zaglądam i ja
a nie masz jakiegoś skrzywinia kegosłupa/miednicy? barki nie sa na takiej samej wysokości
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 736 Napisanych postów 9812 Wiek 21 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 328492
Aktualnie wstydu nie ma
Wpisuję się, powodzenia!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 460 Napisanych postów 1592 Wiek 34 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 229519
Oj tak, o takiej sylwetce jak Twoja marze! Plus masz baaardzo fotogeniczna buzie (skrzywienie fotografa )
Juz maly fanclub sie zebral - i ja tez bede podgladac i kibicowac, oczywiscie :) Powodzenai w realizacji celow.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 99 Napisanych postów 880 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 15053
julcziik
Aktualnie wstydu nie ma

Racja!
Kibicuję z żółtymi pomponami
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

mięśnie pośladkowe: mały, średni, wielki - ćwiczenia

Sztos