Szacuny
0
Napisanych postów
44
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
491
cześć nie wiem czy pisze w dobrym dziale bo jestem tu nowywięc w razie czego to z góry przepraszam, więc do rzeczy. Od jakiegoś czasu staramsię określić swój typ sylwetki co mi w sumie nie nie wychodzi i naal nie umiem ocenić czy jestem endo ekto czy mezo imam nadzieje ze tu mądrzejsi ode mnie mi poogą plus ewentualnie jakaś porada czy masa czy redukcja, obecny bf na zdjęciach to ok 15-16 % Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam :)
Szacuny
0
Napisanych postów
44
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
491
Ze smalcu a tak serio to martwię się trochę ze przy 15-16 % bf zrobię więcej tłuszczu niż mięśnia a obawiam się trochę trochę się obawiam teraz redukcji bo po 1. Nic już ze mnie nie zostanie a po 2. Wiem jaki to kawałek chleba bo 2.5 roku temu ważyłam 97 kg i zrzuciłem do 70 teraz stanęło na 75 a jeśli chodzi o kalorie to nwm na ile te kalkulatory są wiarygodne bo kilka pokazuje że potrzebuje żeby utrzymać wagę 2k kcal a inne ze 2900 kcal a na masę albo 3000 albo 4000 kcal i trochę zgłupiałem a trening prowadzę wykładnię FBW plus co jakiś czas biceps i triceps ale głównie przysiady martwe ciacho wyciskania leżąc i wiosłowania
Szacuny
69
Napisanych postów
414
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
33710
FBW na ciężkich ćwiczeniach wielostawowych lub push pull. Dieta na dodatnim bilansie. Skorzystaj z kalkulatora, który jest na "po treningu". U mnie wyliczenia się sprawdziły ale wiadomo, to jest wartość wyjściowa. Jak nie ma progrsu to trzeba jeśc więcej
Szacuny
0
Napisanych postów
44
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
491
A na Potreningu.pl ustawić jaką aktywność fizyczną ?? Ćwiczę 3x siłownia i 3x bieganie ale bardziej spójne ok 5km i staram się więcej chodzić niż jeździć a wg kalkulatora to jest aktywność duża i żeby utrzymać wagę 3200 kcal co jest dla mnie astronomiczne