SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

niski testosteron, zerowe libido, rozdrażnienie

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 717

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Temat przeniesiony przez flex1976 z działu Doping. Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 802 Wiek 23 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 11702
mam 21 lat, i odebrałem dziś wyniki badań, które zaczęły mnie zastanawiać, gdyby się tak przypatrzeć swojej osobie, jak się zachowuje, co mi 'jest'.

Tak więc, objawy jakie u siebie obserwuje od dłuższego czasu:
-zerowe libido - w moim wieku to raczej nienormalne żeby się nie interesować kobietami, rodzice myślą, że wychowali geja
-brak porannych wzwodów, czy jakiś spontanicznych
-rozdrażnienie, zauważyłem, że do każdego odzywam się pretensjonalnie, jakieś wahania nastrojów, raz jestem wesoły, a zaraz mi coś odj**ię i się wk***iam o byle co.
-nie pamiętam kiedy się ostatni raz tak 'szczerze' z czegoś cieszyłem
-pamięć mi też szwankuje, dziś w pracy zastanawiałem się czy robiłem sobie jedzenie do pracy mimo, że robiłem go 2h i jest tego więcej, ciągle o czymś zapominam
-zmęczenie, depresyjne myśli
-niechęć, szybkie zniechęcenie, niezdecydowanie

Jaki prowadzę tryb życia?
-praca pon-pt po 8h, po pracy trening siłowy, ale wcześniej ponad pół roku biegałem
-studia co 2 tyg w weekendy
-dieta czysto, nawet słodyczy nie jadam, cheatów nie robię - nawet jem bezglutenowo - kcal pod dostatkiem
-suplementuje się D3+K2, ZMA, multiwitaminą, B-100, Wit C, dostarczam sporo z pożywienia i z tabsów, a mimo to nie pomaga (rzekome bostery testosteronu tj zma, d3, wit c)
-sen od 8-9h, regularnie chodzę spać
-jestem strasznie spokojnym człowiekiem, odkąd pamiętam każdy mi mówił "ale Ty spokojny, Ty się chyba nigdy nie denerwujesz", na prawdę to wszystko mam w sobie tzn jak się wkurze to tego nie okazuje


Wyniki badań:

PTH 2.120 pmol/l (1.580-6.030)
testosteron całkowity 14.710 nmol/l (8.640-29.000)
testosteron wolny 39.44 pmol/l (30.15 - 189.50)
kortyzol 518.5 nmol/l (171-536)

ft3 3.42 pmol/l (3.95 - 6.80)
ft4 15.85 pmol/l (12-22)
TSH(3gen) 4.11 (0.27 - 4.20)

cholesterol 213 mg/dl (do 190)
HDL 100 mg/dl (od 40)
LDL 111 mg/dl
triglierydy 39 mg/dl (do 150)

ALT 19 U/L (do 41)
AST 26.30 U/L (do 40)
GGTP U/L (do 60)
ALP 64 U/L (40-129)
bilirubina całkowita 1.29 mg/dl (do 1.20)


Co mi radzicie? Udać się do endo (chociaż pewnie powie mi, że wszystko OK i odeśle do domu), czy myśleć o jakimś wspomaganiu testosteronem? Mam kumpla w pracy co bierze i ćwiczy, zagadać?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 24113 Napisanych postów 256804 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1323507
dorzuć jeszcze ankiete działu

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-rafaltreningi@protonmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 802 Wiek 23 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 11702
1. WIEK: 21
2. WAGA: 68
3. WZROST: 178
4. WYMIARY:
-biceps: 33
-klatka: 94
-udo: 50
-talia: 83
5. STAŻ NA SIŁOWNI: <1rok
6. DIETA:
-białko: 2g(licze tylko zwierzęce)
-węglowodany: 5g
-tłuszcz: 1-2g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING: fbw a/b x3
9. CEL CYKLU:
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: brak
11. POZIOM BF%: +/-14-15%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): raczej ekto, aczkolwiek coś mi opone zaczęło łapać po świętach :D
13. STAN ZDROWIA: zdrowy?
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: brak zarostu, słabe owłosienie
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:
-martwy ciąg:
-przysiad:
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 24113 Napisanych postów 256804 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1323507
brakuje badań
estradiolu
prolaktyny
progesteronu
lh i fsh
PS
wyniki tarczycy mogą świadczyć o lekkiej niedoczynności , warto by się wybrać do endo tutaj


Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2017-01-05 21:50:04

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-rafaltreningi@protonmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 802 Wiek 23 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 11702
nie wykonałem tych badań, bo przy wypisywaniu skierowania lekarz powiedział, że lh i fsh to hormony żeńskie i po co mi one :P reszty zapomniałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1661 Napisanych postów 5988 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 73609
Podstawa tu beda na pewno estriadol i prolaktyna. Wiec wracaj na badania.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 802 Wiek 23 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 11702
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 24113 Napisanych postów 256804 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1323507
edytowałem swoją wypowiedź wyżej
tarczyca jest do zbadania na pewno dokładniej

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-rafaltreningi@protonmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 802 Wiek 23 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 11702
dobra to po tym weekendzie zapisze sie do endo i na badania ktore wymieniliscie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 458 Napisanych postów 2520 Wiek 22 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 266152
przypuszczalnie może być niedoczynność, kortyzol też wysoko.

co by szukać powodów, to proponowałbym przysadkę sprawdzić; fsh, lh, acth + dhea
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ból uda

Następny temat

Kolano biegacza, pasmo biodrowo-piszczelowe, ITBS --> ból

Masa