Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
105
Witam mam pytanie do ludzi którzy troche się znają na zdrowiu i sterydach jakim jest metanabol, a więc:
mam niedoczynność tarczycy, codziennie biore leki Letrox 25 (1 tabl.) na pół godz. przed posiłkiem, lecz chciałbym zacząć brać do tego pół tabletki metanabolu dziennie na wzrost :/ czy ma może ktoś pojęcie czy nie beda ze soba te dwa czynniki wariować? i w jakim odstepnie czasowym miał bym brać metanabol a moj lek?
Jeśli umieściłem ten temat nie w tej kategorii co trzeba było to przepraszam ;) i prosze o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam i z góry dziekuje ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
105
hmmm lol to zes wyskoczyl z tymi ocenami...
hmm a co do wieku to chyba nie jest że za malo, poniewaz nie ma scisle okreslonej granicy wiekowej od kiedy mozna brac metanabol, hmm a tym bardziej ze zalezy mi na dawce wynoszacej polowe tab. na dzien wiec chyba to nie jest przesada.
Prosze o konkretna odpowiedz a nie takie czepianie sie bo zauwazylem ze na tym forum coraz notoryczniejszym jest gadanie glupot i wychwalanie sie niz pomoc i normalna dyskusja na poziomie :/
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
105
omg ale splycanie...
na wzrost lekarze przepisuja metanabol ale ten z apteki i bierze sie pol tabletki, znajomy tak miałna wzrost i efekty ma... widze ze tutaj jednak nikt mi nie pomoze... :/ ehhh
Szacuny
2
Napisanych postów
209
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4592
Masz rozumowanie godne 5 latka... Masz niedobór androgenów w organizmie? Lekarze przypisują leki zastępujace (syntetyczne) gdy brakuje Ci jakiegoś związku w organizmie lub masz go za malo... Gdybys tak mial to lekarz na pewno by Ci przypisal. Branie bo Stefan po tym urosl jest bez sensu - on mial niedobor czyli mogl nierosnac, Ty nie masz wiec kij Ci to da.
Szacuny
109
Napisanych postów
10949
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
65995
Dobrze gada chłopak. Fragment z ulotki Metanabolu:
"...Przyśpiesza zrastanie się nasad kości długich, zrastanie się kości po złamaniach i urazach, a w niektórych stanach patologicznych również na ich długość"
Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi.
[ON]