Witam.Wiec uświadomiłem sobie ze mam niedobor magnezu i czym moge go uzupełnic jak zma bede brał to wystarczy?i czy długo sie magnez uzupełnia? a objawiało mi sie tym ze w nocy budził mnie cholerny skurcz łydek a teraz dretwieje mi reka napie*****(boląc) przy tym.I cos na stawy bo łokcie i kostka mi strzyka. Z góry dzieki
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
a wiec nie mogłem biegać ponieważ podczas biegania strasznie odczuwałem ciągnący ból w okolicach łydek, piszczeli. Potem zaczęły budzić mnie strasznie silne skurcze łydek (bolało strasznie;/) potem doszło do tego drętwienie i ból ręki, tez w nocy. siostra miała dawno dawno coś takiego i wspomiała ze to moze byc brak magnezu. Wiec potem jak juz miałem dostęp do kompa zajrzałem w google i napisałem tutaj...
pozdrawiam
p.s. juz jest lepiej
pozdrawiam
p.s. juz jest lepiej
...
Napisał(a)
Idziesz do apteki i mowisz poprosze magnez ( albo Filomag B6- czyli magnez i witamina b6. Jesli chodzi o stawy to przeciwbólowy np. Ketoprom albo Fenistil gel.
...
Napisał(a)
Tłumaczenie wszelkich dolegliwości modnym ostatnio brakiem magnezu jest nieco zbyt daleko idące.
...
Napisał(a)
kradam jesli twierdzi ze ma brak magnezu to mu doradzam co ma kupic- wróżką nie jestem i nie wiem co mu dolega.
...
Napisał(a)
wiec cóż innego to moze byc?uciążliwe to jest a ty twierdzisz ze ściemiam po co miałbym to robic?
...
Napisał(a)
Tak, magnez sie dosc dlugo uzupelnia.
...Only thing to do is jump over the moon...
...
Napisał(a)
.
Zmieniony przez - wylliam w dniu 2006-09-05 18:23:39
Zmieniony przez - wylliam w dniu 2006-09-05 18:23:39
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
Najlepszym lekiem na bolące stawy jest glukozamina. Po kuracji trwającej od 6-8 tyg. raczej nie będziesz odczuwał już strzelania w stawach. Możesz do glukozaminy dołączyć kolagen, który przyśpieszy tą regeneracje. A na kurcze mięśniowe najlepsze jest przyjmowanie jakiegoś leku lub suplementu zawierającego oprócz magnezu, potas.
...
Napisał(a)
Na przykład Magnokal, bez recepty.
"masz swą wolę w komplecie z honorem"
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!