SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

mrocznyy-dziennik treningowy Lafay'a + gymnast

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 57582

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 878 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 38975
Witam. Nazywam się Kamil i po dłuższych namysłach stwierdziłem , że dobrym pomysłem będzie założenie ów Dziennika Treningowego. Pozwoli mi to na dokładne pomiary wyników przeze mnie osiąganych. Do tego będę miał jeszcze większą motywację do treningów. Planuję zrobić cykl treningowy , który rozpocząłem dnia 4.07.2011r. , mam zamiar skończyć na koniec września. W sumie , trening zamierzony trwa od 11 lipca .

Po wielu pozytywnych opiniach użytkowników zdecydowałem się na trening metodą Lafay’a + treningi gimnastyki. Wcześniej ćwiczyłem na siłowni oraz robiłem plan z książki The Gymnastic Bodies. Teraz chciałem spróbować coś nowego , zobaczymy co z tego wyniknie.

Rozpiski będę starał się dawać na koniec każdego dnia , z uwzględnieniem opinii na temat treningów , odżywiania i samopoczucia. Do tego sumiennie zamierzam dodawać zdjęcia . Na początku będą to fotki mojej miernej sylwetki  . W miarę często będą to fotki jedzenia , może jakieś filmy z treningów ale to wyniknie w praniu.

Plan Treningowy:

Pon: gimnastyka ( ćwiczenia n kółkach i drążku) + rozciąganie wieczorem
Wt: Trening Lafay’a 2 poziom
Śr: gimnastyka ( ćwiczenia na planszy wolnej ) + rozciąganie wieczorem
Czw: Trening Lafay’a 2 poziom
Pt: gimnastyka ( ćwiczenia na poręczach i koniu z łękami) + rozciąganie wieczorem
Sob: Trening Lafay’a 2 poziom
Nd: wolne

Do tego czasami jeżdżę rowerem , pływam , biegam i ogólne staram się żyć , w pozytywnym tego słowa znaczeniu .

Odżywianie:

Otóż 2 tygodnie temu miałem tygodniowy obozik , na którym to nie zamierzałem sobie odmawiać ani słodyczy, ani alkoholu . Była to swojego rodzaju odskocznia od reżimu , którego starałem się przestrzegać. Teraz wracam do formy i biorę się za ostre treningi.

Baza diety: ( z reguły dieta właśnie tak wygląda jednak w dni z salą gimnastyczną jest trochę inaczej , ale to będę rozpisywał na bieżąco , pory posiłków też zależnie od dysponowanego czasu)
1. 100g płatki owsiane + 5 całych jajek + 5g kako +300 ml mleka+ 20g siemia lnianego +cynamon+ 5 ml oliwy lub masła orzechowego
2. 50 g ryżu brązowego + 100g piersi z kurczaka+5 ml oliwy +warzywa
3. 50 g kaszy jęczmiennej + 100g piersi z kurczaka +5 ml oliwy+ warzywa
4. 50g kaszy gryczanej + 100g piersi z kurczaka + warzywo czasem ( PRZED TRENINGOWY)
5. 100g ryżu białego + 150 g piersi z kurczaka ( PO TRENINGOWY)
6. 200 g twarogu + 15 ml oliwy + warzywo

Główne napoje : woda , zielona herbata i w dużych ilościach kawa - co zresztą ten dziennik potwierdzi :P

Suplementacja : Od 3 dni biorę witaminy z olimpa do śniadania , do tego mam białko sfd oceno , z którego korzystam głównie w dni z salą gimnastyczną. Zamierzam brać kreatynę mono . Mam na stanie ,ale trzymałem właśnie na taki moment w którym mógł bym treningi prowadzić na 100% i ten moment właśnie nadszedł ;p Także za tydzień dorzucam mono.

Cele: No zobaczymy co się da zemnie wyciągnąć w te niecałe 3 miechy . Oby jak najwięcej. Cele mam wygórowane, głównie te gimnastyczne tj między innymi : Żelazny krzyż na kółkach , przeróżne elementy na poręczach ( stanie na rękach siłą z l-sita ) , perfekcyjne planche , wysoki L-sit , koła Thomasa do męskiego szpagatu , trochę akrobatyki, poprawa sylwetki i wiele innych . Także trzymajcie za mnie kciuki .

Obawy : Boję się przetrenowania , jednak w razie czego będę starał się zapobiegać , dodając kalorii do diety . Ponadto zobaczymy jak moje i tak zajechane barki i nadgarstki będą sobie dawać radę.

INFO:

Wiek-22
Wzrost-175
Waga-72 kg teraz ( będę warzył się co 2 tygodnie )- ciągnę max do 77 kg żeby waga nie odegrała się na dotychczasowej sprawności i kondycji fizycznej

Wymiary:
Pas-83 po śniadaniu
Klatka- ok..109
Biceps- około 37 (strach podawać , zawsze najgorzej rósł) tzn. nie rósł w ogóle
Udo - ok. 56-57
Łyda - 38
Fotki:

Pozdro

Zmieniony przez - mrocznyy w dniu 2011-07-16 20:00:53

W pogoni za lepszej jakości życiem...

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 878 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 38975
Główną przyczyną było nie przekłądanie się tego treningu na założone przeze mnie cele. Wytrzymałość rosła ale gorzej z siłą. Nie czułem tego powera. Do tego częstotliwość tego treningu oraz jego podział nie dawał mi jakiegokowliek rozwoju. BYło tego za dużo w połączeniu z gimasntyką. Także sobie odpuściłem. Jednak trening traktowany jako trening właściwy bez jakichś dodatków całkiem fgajnie się sprawdza :) Pozdro

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Fota 1 :

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Fota 2:

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Fota 3:

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Fota 4:

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
16.07.2011 Sobota:

3 Trening Lafa’a 2 poziom

Rozgrzewka 10 min

B1: 7/7/7/7/7/7
A3: 7/7/7/7/7/7
A2: 7/7/7/7/7/7
C1: 7/7/7/7/7/7
E: 7/7/7/7/7/7
F: 7/7/7/7/
G:12/12/12/12/12/12/
H:3/3/3/3/3/3
K2: 3x 14

Odczucia : zaczynam czuć lekkie trudności , ale to jest chyba spowodowane
wczorajszym treningiem na sali

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Fotka 1 posiłku:

Zmieniony przez - mrocznyy w dniu 2011-07-16 20:06:32

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Fotka przed treningowego posiłku:

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Po treningowy:

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 12867 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90343
Niskie BF ;d
Będę zaglądał :>

Trening bez nóg, to jak seks bez orgazmu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 892 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5231
Też będę zaglądał :)

Ile już ćwiczyłeś w domu czy tam na siłce ? Jeśli nie dowidziałem ;d to przepraszam :)

Czy mógłbyś mi powiedzieć o jakiś ćwiczeniach gimnastycznych ? Też chciałbym zacząć tylko nie wiem od czego :) Tylko czy gimnastyka nie wpłynie na to, że mięśnie nie zregenerują się do końca ?

Zmieniony przez - Actimelek w dniu 2011-07-16 20:24:21
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening domatora + Siłownia

Następny temat

Trening kolano-mięśnie w jego okolicy

redox 2