SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

morfologia t3 t4 proszę o radę...

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2496

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 14
Witam.
Bardzo proszę doświadczonych o radę i opinię.
Lekarza mam na urlopie przez 2 tygodnie, a jestem pełen niepokoju po zrobionych badaniach.

Objawy: nadmierna potliwość, osłabienie, nerwowość, tętno na poziomie min. 105 uderzeń na minutę (w stanie spoczynku!) ciśnienie mierzone przez 2 tygodnie w normie (średnio: 130:80)

Mam 187cm wzrostu, ważę 97kg (od roku prawie zero sportu, wcześniej codziennie basen, rower) Czyżby organizm upomniał się o swoje? ;)

Wyniki:
Morfologia krwi:

WBC 7.80 <4,00-10,00>
RBC 5,77 <4,30-5,90>
HGB 15,60 <13,60-17,20>
HCT 45,40 <39,00-49,00>
MCV 78,70 <81,00-100,00>
MCH 27,00 <27,00-30,00>
MCHC 34,40 <32,00-36,00>
RDW 14,60 <11,50-14,50>
PLT 118,00 <130,00-400,00>
NEU% 45,30 <50,00-70,00>
LYM% 45,40 <24,00-45,00>
MID% 9,30 <0,10-24,00>

ASO w surowicy: 110.30 <0,00-150,00>

TSH HORMON TYREOTROPOWY: 0,0002 <0,3500-4,9400>

KWAS MOCZOWY W SUROWICY: HEMOLIZA

T4 58,79 <12,00-22,00>
T3 19,54 <3,10-6,80>
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17065 Napisanych postów 65399 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 552317
Jakby nadczynność tarczycy. Ale to musi potwierdzić lekarz.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 1358 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13448
niskie TSH i wysoki T3 i 4 sugerowaly by nadczynnosc tarczycy.

Masz ktores z tych objawow:
wzmożona pobudliwość nerwowa
zwiększona potliwość
nietolerancja gorąca
kołatania serca i tachykardia
duszność
uczucie osłabienia
utrata masy ciała
wzmożony apetyt
drżenie rąk
ciepła i wilgotna skóra
??????

Zmieniony przez - Nordland85 w dniu 2007-08-23 21:45:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17065 Napisanych postów 65399 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 552317
4 wers...

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 1358 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13448
a no tak, do***alem, myslalem ze on to przepisal a to jego objawy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 14
a więc tak, pasuje wszystko poza tym, że jeszcze nie chudne (a to pech)

wzmożona pobudliwość nerwowa -często "wybucham" bez większego pododu
zwiększona potliwość -strasznie to dokuczliwe
nietolerancja gorąca -od dłuższego czasu nie wyrabiam bez klimy
kołatania serca i tachykardia -nawet jak zasypiam...
duszność -czasami
uczucie osłabienia -jak dziecko, drzemka popołudniowa :)
utrata masy ciała -to by się przydało... niestety nie :)
wzmożony apetyt -często i do syta (nie poznaję się)
drżenie rąk -to akurat nie
ciepła i wilgotna skóra -bardzo ciepła
biegunki -mam brać 3x dziennie propranolol 10mg więć to chyba skutek uboczny...

uciążliwe to, czuję się jak starszy o pół wieku, a nie mam jeszcze trzydziestki...

objawy jak widać pasują, czego się spodziewać? to uleczalne? jeśli tak to w jakim czasie mogę spodziewać się powrotu do normy? :-/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17065 Napisanych postów 65399 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 552317
Najpierw lekarz musi Cię zdiagnozować. Później ewentualnie wdroży odpowiednie leczenie / badania / kontrole. Wszystkiego będziesz się dowiadywał na bieżąco od lekarza prowadzącego. Nie martw się na zapas.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 1358 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13448
a powiedz jeszcze jaki to ma zwiazek z dopingiem?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jaki zrobic cykl?

Następny temat

Alchemia i Malay Tiger

FuckBaton