milenawawa21w ciąży przytyłam ponad 30 kg!
To jest jakaś wymówka?
To jestem ja po urodzeniu dziecka i po odchudzeniu się. Da sie? Da.
milenawawa21w związku z tym, że moja córka tolerowała jak pozwalałam sobie na jedzenie czekolady czy na pieczone produkty, ja jadłam w najlepsze...
Kocham te polskie zabobony odnośnie karmienia piersią

Wynika z nich, że istnieje jakiś magiczny, nieznany anatomom kanał łączący cycki z jelitem i do dziecka plyną w mleku kostki czekolady, kotlety i specjały

Moja droga, to są głupoty, a co gorsza powielane przez tzw. doradców laktacyjnych, których powinno się de facto kijem pogonić za te herezje, które sprawiają, że karmienie piersią, które jest naturalną czynnością, do której umysłu używać nie trzeba, urasta do sztuki dla wybranych Dziecko karmi się mlekiem, sterylnym pokarmem. Jedynym problemem, u alergicznych dziecki może być nabiał spożywany przez matkę, ale to dotyczy ok. 10% maluchów. Zresztą pomyśl: dlaczego dziecki karmione mieszankami mają kolki?
Do rzeczy; szkoda, że tak spaprałaś super szanse na schudnięcie

Niemowlę ściąga z matki ok. 700kcal dziennie, więc jedząc zgodnie z bilansem, zdrowo i czysto, moglaś elegancko schudnąć
Karmisz teraz, może jeszcze tym jakoś odchudzanie da się wspomóc

Ale tą dietę to do porządku doprowadź, bo póki co, prorokuję Ci odwapnienie kości (dziecko ściaga z Ciebie wapń), a przyczyną tego jest skandaliczny brak tłuszczu w diecie

Ten cukier... Komentować nie będę, ale wiedz, że to on jest odpowiedzialny za Twoje ataki wilczego głodu i nadwagę.
Co do diastasis, to jak tam sobie chcesz, ale na moje oko, to brzuch masz nie tyle zatłuszczony, co wywalony.
No i to, co powinno być Twoim priorytetem: praca nad krzywym kręgosłupem. I to jak najszybciej, bo to się utrwali z racji tego, że masz miękki aparat ruchu (stawy i więzadła).
Dobra, koniec opyerdalania. Priorytet dieta. Kalorii liczyć nie musisz, nawet nie powinnaś o tym myśleć. Pracować masz nad czystością michy: żadnej żywności przetworzonej, dużo warzyw, tłustych ryb, nieoczyszczonych węglowodanów, świeże owoce.
Bierz się do roboty