Szacuny
93
Napisanych postów
20118
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
184230
Chodzi mi o oś ciała, która oddziela część piersiową od grzbietowej. Można powiedzieć, że obojczyk jest równoległy do tej osi. Nie wiem o jakiej linii Ty mówisz
Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2012-02-29 22:58:50
Szacuny
666
Napisanych postów
15855
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
256559
To cwiczenie chciales wykonywac na tyl barkow czy na ich srodek?? bo poki co to mocno szrugsujesz, asymetryczna praca konczyn (wynikajaca z braku koordynacji),kompletnie bezwiedne ruchy glowa, ktore CALKOWICIE zaburzaja cala sylwetke.
Szacuny
12
Napisanych postów
2725
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
39933
Antos098 chciałem je wykonać na środek barków. Wszystko co napisałeś jest prawdą, zgadzam się z tym w 100%. Tylko powiedz mi co ja mam zrobić z tym fantem. Sam od siebie będę wymagał treningu z małym ciężarem, aby ta technika się poprawiła.
Szacuny
47
Napisanych postów
1402
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17976
Co do tej dysproporcji to chyba kazdy ma\mial jakas. Cwicz dalej i bedzie git. Tylko zebys nie robil tak jak koles ostatnio u mnie na silce. Pociskal szrugsy hantlami rozniacymi sie od siebie o 5kg i mowil ze ma wiekszy jeden kaptur i musi ten mniejszy doj**ac
Szacuny
93
Napisanych postów
20118
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
184230
Rafał Ci już napisał- pracować nad koordynacją, zwolnić ruch i wczuć się w mięsień, to nie będziesz tym szarpał i szrugsował.
Dodatkowo nie pochylasz się do przodu.
Ustawienie głowy prosto jest akurat w tym ćwiczeniu najłatwiejsze- stań przed lustrem i cały czas patrz na odbicie swojej sylwetki.
Szacuny
666
Napisanych postów
15855
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
256559
maxwell to robisz to cwiczenie totalnie zle. Stan prosto, glowa prosto, sylwetka wyprostowana (klatka do przodu lopatki do siebie), zlap sztangielki by kat w lokciu wynosil 90st, sztangielki trzymaj oczywiscie chwytem mlotkowym. Zaczynasz ruch samymi barkami (NIE MA PRAWA BYC SZRUGSA!) kat w lokciu sie nie zmienia, rotujesz bark w ten sposob aby polozenie dloni zmienilo sie z mlotka na nachwyt. Nachwyt bedzie dokladnie na wysokosci gornych piersiowych tuz pod obojczykiem. Zadne kiwanie lbem, zadne chore kuslawe ruchy, bo tak barkow na pewno nie zbudujesz.