SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

lepsze surowe czy gotowane jajko??

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3760

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10800 Napisanych postów 47758 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Z resztą cholesterol jest dobry dla organizmu. Wtedy kiedy ćwiczysz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 37
Surowe białka zawierają sporo inhibitorów enzymów, substancji toksycznych itp. mających chronić rozwijający się zarodek ptaka przed grzybami, wirusami, bakteriami itp. Niestety są one w większości też szkodliwe dla nas, utrudniają np. wchłanianie witamin i mogą powodować choroby autoimmunologiczne. Gotowanie czy smażenie niszczy ich większość, jednakże niektóre pozostają. Dlatego jeśli mamy problemy z jelitami i chorobami autoimmunologicznymi najlepiej wyrzucać białka jaj i jeść same żółtka. Żółtka są natomiast wolne od substancji antyodżywczych i można je jeść nawet na surowo, bez szkody dla zdrowia.

Zmieniony przez - LZQ w dniu 2011-12-05 19:43:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1767 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 19561
Ostatnio aktywny 2010-08-11 14:32:19

Na pewno wejdzie i podziękuje Ci za informacje
Archeolog się znalazł...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

tabata Potrzebuje rady %-)

Następny temat

kolejna dieta :(

Fruzelina