Szacuny
3
Napisanych postów
161
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3826
Otóż mój problem przedstawia sie tak:
W piątek jechałem do szkoły rowerem, kiedy wycierałem nos w drodze poszła mi krew nosa po jakiś 4-5 min opanowalem pojechałem do szkoły. Wszystko było by oki gdyby nie to że gdy wracałem sytuacja sie powtórzyła
W sobote krew poleciała mi 2 razy dziś raz. Nos wycieram ostrożnie (niestety jestem przeziębiony i to utrudnia mi wyleczenie).
śluzówke mam podrażnioną i czerwoną;/
Moje pytanie jest takie co z tym zrobić, może ktoś wie jak skutecznie pozbyć sie tej dolegliwości.
Szacuny
11124
Napisanych postów
51316
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
mi niestety nie pomaga a chcialbym powiedziec ze krew nie leci tylko jak smarkam to z krwia, ja mysle ze od cisnienia ??! teraz mam srednio 155 /90
i leki na nadcisnienie tez nie pomagaja
Szacuny
11124
Napisanych postów
51316
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
mam skierowanie na takie badanie PRZEPLYWY W TETNICACH NERKOWYCH jeszcze nie zrobione to moze byc przyczyna ?
bo jaja sa takie skierowanie dostalem od nefrologa w listopadzie na badanie czekalem ponad miesiac i gdy nadszedl termin lekarz mowi nie robia tego badania tu, kupia glowice to beda robic (za jakis miech) ale inny doktor ok spotkalem tego doktora (juz chyba z dwa miechy )pytam o badanie czy juz robia a ten doktor mi mowi ze juz od dawna !!! Nawijam ze niby glowica on mowi nie to sie robi glawica od usg serca to pytam to ok ile wazne skierowanie (rok)moge sie rejstrowac TAK wiec ide do pielegniarki a ona mowi ze na takim skierowaniu to nie da rady i wysyla mnie od rtg tam gdzie mialem miec robione na samym poczatku PARANOJA !!!
jej tlumacze ale ona mowi musi byc skierowanie od naszego lekarza (kardiloga) WIEC TERAZ MUSZE ZLAPAC TEGO LEKARZA co robi te przeplywy i sie spytac o co chodzi ?? EKG wyszlo ok wiec skier. do kardilogo nie dostaslem
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18704
cóż ... zwykle tak jest że jeden odsyła do drugiego
zmniejszony przepływ przez tetnice nerkowe (wystarczy jak dotyczy 1 nerki) (powód - wrodzone , miażdżyca , inne ) powoduje aktywację w tej nerce układu RA (renina angiotensyna aldosteron) i wtórne podwyższenie ciśnienia , nerki musza filtrowac i skoro przepływ przez nerkę krwi jest za mały to organizm zwieksza ciśnienie ...
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
11124
Napisanych postów
51316
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
czyli to moze byc od tej jednej nerki ale tak; miazdzyca nie cholesterole i trojglicerydy OK wrodzone tez chyba nie bo mam teraz 35 lat a cisnienie od niedawna (rok moze dwa) badania nerkowe z krwi wszystko OK tylko z moczu krwinki czerwone no i z USG napisali ze widoczy zastoj moczu i ciensz warsta korowa tylko niepotrzbnie dalem wynik usg sprzed 5 lat po prostu kierowala sie tym a tam bylo 'widoczny lekki zastoj moczu'
a jak bylem u dobrego urologa robil usg nie widzial zadnych innych badan to napisal ze usg w porzadku i ze nic sie nie dzieje !! Dobra zrobie te przeplywy i dam znac