...
Napisał(a)
Czy to normalne jeśli przy kopnięciu bocznym lub przednim coś szczela czasem w biodrze? O czym to świadczy?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Osobiście wszystkim kturych znam strzela :)A w kolanach też może na przykład pod czas przysiadów.
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez ciebie"
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez ciebie"
...
Napisał(a)
Nie jest to normalne. Ja tak mam tylko z lewą nogą, zawsze jak kopie to mi w biodrze strzela.
...
Napisał(a)
może jesteście za słabo rościągnięci ?
Kochaj śmierć bo tylko ona na ciebie czeka .
...
Napisał(a)
ja się rozciągam ale i tak mnie boli nawet przy rozciąganiu ale nie wiem dlaczego ,nigdy nie miałem żadnej kontuzji ani nic.
Pytanie:rozciągam sie na siłce w rózny sposób "czuje " jak mi rozciągają sciegna a pod koniec mam "lużne"
nogi(rozciągniete) ale jak koncze trening i wychodze z pod prysznica to sciegna są naciągnięte i jak chce zrobić skłon to mam naciągniete i czuje się jakbym ze sto lat sie nie rozciagał.Dlaczego tak jest?
jagnik
Pytanie:rozciągam sie na siłce w rózny sposób "czuje " jak mi rozciągają sciegna a pod koniec mam "lużne"
nogi(rozciągniete) ale jak koncze trening i wychodze z pod prysznica to sciegna są naciągnięte i jak chce zrobić skłon to mam naciągniete i czuje się jakbym ze sto lat sie nie rozciagał.Dlaczego tak jest?
jagnik
...
Napisał(a)
Mam ten sam problem......a rozciagniety jestem bardzo dobrze......dopoki jednak nie ma tego strzalu w biodrze nie potrafie kopnac wyzej niz nad kolano :)
...
Napisał(a)
uklad kostny
jezeli nie ustapi to skonczy sie to kontuzja
przewaznie jest ok
jezeli nie ustapi to skonczy sie to kontuzja
przewaznie jest ok
jezeli ktos wychodzi przed dyskoteke i zaczyna cos mowic o 1/1, to jedno jest pewne
nigdy nie bawil sie w sopocie
...
Napisał(a)
Nie, nie jest to normalne, aczkolwiek czasami sie zdaza.
Paweł Ziółkowski
Paweł Ziółkowski
...
Napisał(a)
jak swego czasu mialem hopla na punkcie kopniec, rozciagania i chodzilem na shotokan, gdzie dostalem calkiem za***iscie w******l pod tym punktem, to robilem szpagat spokojnie, boczni moglem trzymac noge wysoko calkiem dlugo itp;) ale od 15 lat czulem strzykniecia w biodrze przy nawet chodzeniu, co dopiero kopaniu, wiec powoli przestawalem cwiczyc i sie rozciagac. Przestrzegam przed tym, to jest po prostu kontuzja i to calkiem powazna, bo odglos jest efektem scierania sie torebek stawowych, czy tez raczej "przeskakiwania" w nich czegos, to jest nienormalne. Niestety jak ktos cwiczy, to nie ma sposobu zeby przestalo. U mnie juz to nie wystepuje, ale od 3 lat zupelnie nic nie robie.
Jako zapobieganie proponuje madre, dokladne rozgrzewki, nie kop zanim nie rozciagniesz nog powoli i dokladnie. Do tego proponuje wcinac magnez, wapn, jako tabletki. Kupcie sobie masci jakies rozgrzewajace itp. aha, u mnie to bylo wazne: nie spijcie na boku, ktory jest skwaszony, dajcie mu odetchnac;) Lekarz chyba niewiele pomoze, no chyba, ze sportowy, ale i tak sadze, ze powie: oo, to trzeba przestac cwiczyc, uklad kostny sie przemeczyl, daj mu odpoczac...niestety nie ma na to ratunku, tak samo jak i na spieprzone kolana...
Jako zapobieganie proponuje madre, dokladne rozgrzewki, nie kop zanim nie rozciagniesz nog powoli i dokladnie. Do tego proponuje wcinac magnez, wapn, jako tabletki. Kupcie sobie masci jakies rozgrzewajace itp. aha, u mnie to bylo wazne: nie spijcie na boku, ktory jest skwaszony, dajcie mu odetchnac;) Lekarz chyba niewiele pomoze, no chyba, ze sportowy, ale i tak sadze, ze powie: oo, to trzeba przestac cwiczyc, uklad kostny sie przemeczyl, daj mu odpoczac...niestety nie ma na to ratunku, tak samo jak i na spieprzone kolana...
...
Napisał(a)
Przynajmniej wiem, że nie jestem sama z tymi biodrami, już myślałam, że mam jakieś zniekształcenie stawów:)
Polecane artykuły