...
Napisał(a)
witam, nie jestem zadnym armwrestlerem ,ale wczoraj podczas amatorskiego silowania , w wyniku zbyt slabych kosci(mam 18 lat) doznalem kontuzji typowej w tym sporcie. Chodzi mi o złamaanie spiralne kosci ramienia. Zdj rtg wykazalo zlamanie bez uszkodzenia nerwu. po 8 tyg. maja mi zdac gips. moje pytanie brzmi, czy ktos z was przechodzil przez cos podobnego i czy po odpowiedniej rehabilitacji mozna wrocic do treningow.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Typowa kontuzja to to nie jest.Złamanie Twojego typu nie jest spowodowane słabymi kośćmi, ale niebezpiczną( niewłaściwą )pozycją podczas siłowania. Po odpowieniej rehabilitacji będziesz mógł wrócić do treningów i całe szczęście dla Ciebie, zę nie jesteś ,, żadnym armwrestlerem".
...
Napisał(a)
chyba troche zle mnie zrozumiales ;) nigdy bnie interesowalem sie tym sportem . o to mi chodzilo
...
Napisał(a)
jestem ciekawy , czy po zdjeci gipsu reka bedzie sprawna w takim samym stopniu jak przed zlamaniem. lekarz mowil, ze to tylko tak strasznie wyglada, a w rzeczywistosci nie jest az tak tragicznie
...
Napisał(a)
Są przypadki, że osoby po takim złamaniu wracały do siłowania się na rękę np. Brzenk, Zoloyev( miał złamane obie ręce). Skoro nie interesujesz się za bardzo armwrestlingiem, to Twój powrót do ćwiczeń typu kulturystycznych nie powinien stanowić problemu.Po zdjęciu gipsu powinieneś się udać na fizjoterapię, aby przyśpieszyć regenerację i powrót do dawnej sprawnośći.
Polecane artykuły