od marca planuję sporą redukcję (pozbyć się 15-20 kg)
chciałabym osiągnąć cel w ciągu mniej więcej 4 miesięcy
pytanie o trening już zamieściłam w odpowiednim dziale, teraz proszę o pomoc znawców odżywiania
kilka pytań:
1. jaka dieta będzie dla mnie najlepsza (patrząc na mój cel) - zbilansowana, low-carb ?
2. podstawowe zapotrzebowanie wynosi ok. 1480 kcal, do jakiej liczby mogę/powinnam obciąć kcal ?
3. planuję 3 głowne posiłki+dwa mniejsze, wiem, inna forma się nie sprawdza - może tak pozostać ?
4. odejmując warzywa od posiłku po i przed treningowego, oraz z posiłku przed snem, pozostaną tylko dwa dania z warzywami - czy ta zasada na pewno jest dobra ?
na razie tyle chciałabym wiedzieć
planuję prowadzić również swój dziennik, także dobra dieta obowiązkowa
:)
Płeć: Kobieta
Wiek: 22
Waga: ok. 70
Wzrost: 151 cm
Obwód klatki: ok. 98 cm
Obwód ramienia: ok. 33 cm
Obwód talii: ok. 93 cm
Obwód uda: ok. 65 cm
Obwód łydki: ok. 40 cm
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ok. 38%
Aktywność w ciągu dnia: praca siedząca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: brak
Odżywianie: tragiczne, fast-foody, fast-foody i jeszcze raz "śmieciowe" żarcie
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: zdrowa (jeszcze)
Preferowane formy aktywności fizycznej: trening aero, trening siłowy (bez sprzętu)
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: nie chcę żadnych spalaczy
Stosowane wcześniej diety: głodzenie się