Szacuny
1
Napisanych postów
6
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
98
Witam.
Ostatnio po latach obrastania w tłuszcz wziąłem się za siebie Mam pytanie odnośnie kefiru. Mówi się, że jest zdrowy ma jakieś tam bakterie i tak dalej, dlatego pije codziennie jeden kubek duży kefiru. najczęściej na wieczór, ale czasem też w ciągu dnia.
Robię redukcję. Chodzę na siłownie, plus rozpoczynam dietę (stopniowo)od miesiąca odżywiam się zdrowo ( nie spożywam nic czego nie powinienem), a na dniach będę stosować ścisła dietę (czyli jeść to co powinienem wtedy kiedy powinienem w proporcjach jakie powinienem). I nasuwa się pytanie czy mogę zostawić kefir w diecie, czy to co się o nim mówi to prawda, i czy warto gdzieś tam w ciągu dnia go wypić. Jeżeli tak to kiedy najlepiej? w jaki posiłek go wkomponować?
Dzięki
I wesołych świąt
Szacuny
11
Napisanych postów
93
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3370
@Kleks
No nie wiem czy bardzo źle. Często też zdarza mi się ćwiczyć późno (1-2 w nocy) i zaraz potem idę spać. Jedzenie w takiej sytuacji ww jeśli starasz się redukować to kiepski pomysł. Jeśli ktoś twierdzi że liczy się tylko bilans dobowy to zapraszam do testów - po miesiącu nocnego wcinania ww po treningu dupa wam urośnie. Przez krótki okres próbowałem i niestety tak jest.
Ja wcinam w tej sytuacji głównie białko w różnej postaci a od ww trzymam sie z dala (oczywiście tylko w nocy) i nie zauważyłem skutków ubocznych. A i dupa nie rośnie
Zmieniony przez - toxic_80 w dniu 2008-12-25 04:30:21
Szacuny
2
Napisanych postów
92
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1135
kleks wiem ze po treningu trzeba zredukowac poziom glikogenu ale czy nie mozna zredukowac samym białkiem (np. tunczykiem) :D:D. BO boje sie zeby te wegle jeszcze bardziej mi w brzuch nie poszly.
Szacuny
2
Napisanych postów
1207
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7848
Jeśli ktoś trenuje sam dla siebie i nieliczny na jakieś konkretne wyniki siłowe czy wizualne to czemu nie zjeść sobie kefirku :) .
jeśli ktoś ma bardziej konkretne plany związane z siłownią to niestety trzeba trzymać żywieniowo-komplementacyjny kanon !!