nie wiem co napisac
...
Napisał(a)
trenuje vale tudo . w dni bez treningu chodze na silownie. jakie cwiczenia wykonywac by pomogly mi w uprawianym sporcie? bo typowy trening kulturystyczny odpada nie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
A dlaczego odpada?? Andrei Arlovski(mistrz UFC) z powodzeniem stosuje trening kulturystyczny Trzymaj jego plan(engish) Tylko nie zapomnij o dobrej rozgrzewce i rozciaganiu potreningowym
EXERCISE SETS REPS
DAY 1: ARMS
Barbell curls 4 10
Dumbbell curls 4 10
Dumbbell wrist curls 4 10
Lying triceps extensions 4 10
Dumbbell triceps extensions 4 10
DAY 2: LEGS
Squats 4 10
Lunges 4 10
Leg presses 4 10
DAY 3: CHEST AND BACK
Flat bench presses 4 10
Incline dumbbell presses 4 10
Dumbbell pullovers 4 10
Dumbbell flyes 4 10
Deadlifts 4 10
Barbell rows 4 10
DAY 4: SHOULDERS
Barbell presses 4 10
Dumbbell presses 4 10
Side lateral raises 4 10
Pozdro
EXERCISE SETS REPS
DAY 1: ARMS
Barbell curls 4 10
Dumbbell curls 4 10
Dumbbell wrist curls 4 10
Lying triceps extensions 4 10
Dumbbell triceps extensions 4 10
DAY 2: LEGS
Squats 4 10
Lunges 4 10
Leg presses 4 10
DAY 3: CHEST AND BACK
Flat bench presses 4 10
Incline dumbbell presses 4 10
Dumbbell pullovers 4 10
Dumbbell flyes 4 10
Deadlifts 4 10
Barbell rows 4 10
DAY 4: SHOULDERS
Barbell presses 4 10
Dumbbell presses 4 10
Side lateral raises 4 10
Pozdro
...
Napisał(a)
kulturystyka to budowanie ciała.
to Ci nie pomoże w tym sporcie.
pracuj nad siłą i szybkością mięśni.
przede wszystkim mięsnie brzucha (najważniejsze w sportach walki), silne ręce do vale tudo (uścisk również) i ogólna sprawność.
bardziej gibkość, szybkość niż ekstremalna masa.
to Ci nie pomoże w tym sporcie.
pracuj nad siłą i szybkością mięśni.
przede wszystkim mięsnie brzucha (najważniejsze w sportach walki), silne ręce do vale tudo (uścisk również) i ogólna sprawność.
bardziej gibkość, szybkość niż ekstremalna masa.
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
mój kumpel co trenuje capoeire (i do tego gimnastyke) wiem, że zalecał ćwiczyć wytrzymałość np wziąć sobie sztange 25 kg i machac jak najwiecej i jak najszybciej moze ci to pomoze wprawdzie vale tudo to nie capoeira, ale jednak obie to sztuki walki wiec 

...
Napisał(a)
przemas...powinieneś odpowiedziec sobie na kilka pytań:
jak często trenujesz vale tudo?
czy zalezy Ci na zwiększeniu masy mięśniowej?
czy zależy Ci na zwiększeniu siły ogólnej?
jakie są Twoje słabe strony?
wrzuć coś więcej.
a tak w ogóle to oczywiście polecam trening kulturystyczny jako uzupełnienie treningów vale tudo, trening powinien być dynamiczny prowadzony na dość dużym ciężarze, wysoka intensywność treningu.
W Vale Tudo jest wiele elemntów ściągających przeciwnika, więc ćwiczenia powinny kłaść nacisk na mięśnie zaangażowane w walce.
pozdrawiam
jak często trenujesz vale tudo?
czy zalezy Ci na zwiększeniu masy mięśniowej?
czy zależy Ci na zwiększeniu siły ogólnej?
jakie są Twoje słabe strony?
wrzuć coś więcej.
a tak w ogóle to oczywiście polecam trening kulturystyczny jako uzupełnienie treningów vale tudo, trening powinien być dynamiczny prowadzony na dość dużym ciężarze, wysoka intensywność treningu.
W Vale Tudo jest wiele elemntów ściągających przeciwnika, więc ćwiczenia powinny kłaść nacisk na mięśnie zaangażowane w walce.
pozdrawiam
ludzie myślcie to nie boli
...
Napisał(a)
Nie będę zakładał nowego tematu, ten jest podobny tematycznie. Ja z kolei chodzę na muay thai i też uzupełniam siłownią. Czy typowy trening ACT mi wystarczy? Zawsze na siłowni mam ćwiczyć te same (prawie wszystkie)partie mięśni czy podzielić sobie odpowiednie partie na poszczególne dni?
...
Napisał(a)
no wiec tak: vale tudo 2 razy w tygodniu, silke robie 3 razy w tyg.
zdecydowanie moim slabym punktem jest sila nog... dzieki za odpowiedzi. to mi daje do myslenia - bede zwracaj uwage na trening sily tych partii ktore mam slabe, a reszta to cwiczenia na dynamike.
zdecydowanie moim slabym punktem jest sila nog... dzieki za odpowiedzi. to mi daje do myslenia - bede zwracaj uwage na trening sily tych partii ktore mam slabe, a reszta to cwiczenia na dynamike.
nie wiem co napisac
Polecane artykuły