Szacuny
10888
Napisanych postów
49843
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
57816
mam małe pytanko chodzi o rzeźbę bicepsów. bo to jest taki mięsień że jak zaczynam trenować na rzeźbę to bardziej tracę wtedy jego siłę niż jakiegokolwiek innego mięśnia na ciele. i chciałbym sie dowiedzieć czy są jakieś specjalne ćwiczenia albo programy na masę i rzeźbę bicepsa. i to żadnych preparatów bo nie ma teraz kasy . pomóżcie
pozdrawiam wszystkich a w szczególności bardzo ambitnych
Szacuny
123
Napisanych postów
6135
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
30354
Nie jest to nic nadzwyczajnego, gdy robiłem tzw. 'powera' to ćwiczyłem ze sztangą 65kg, po rzeżbie 40kg, teraz 50. Spróbuj ćwiczyć tak jak na masę, ale przy diecie rzeźbiącej (niskowęglowodanowej).
"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Szacuny
64
Napisanych postów
3655
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
20217
Siła przy robieniu rzeźby się nie przejmuj. Zwieksz liczbe powtórzeń do 12-15 w seri i skróć przerwy. Zamiast ćwiczeń typowo siłowych dobieraj te uwzgledniajace skręcanie nadgarstka (supinacja,pronacja) , jedno cwiczenie na wyciagu i jedno ćwiczenie wyrabijące dobrze szczyt bicepsu względnie mięśnie ramienne. Założenia jak wyżej.
Szacuny
123
Napisanych postów
6135
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
30354
Od pewnego czasu słyszy się, że wielu zawodników odchodzi od tradycyjnego cyklu trenigowego masa-rzeźba i cały rok ćwiczy podobnie - na masę - zmieniając tylko dietę i aplikując aeroby. Przy tym dieta redukcyjna to różne odmiany diet niskowęglowodanowych. Od wakacji wszedłem w ten system i muszę powiedzieć, że wprawdzie przybyło mi tylko 2kg masy, ale czystych mięśni, bo to tłuszcz już mi schodzi do 7%. Mam teraz lepszą sylwetkę niż latem, choć i wtedy nie narzekałem .
"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."