SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak przerobic ostrowie na batony?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3058

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 6988 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 52689
panowie
bialko z ostrowii to ciut mniej przetworzony produkt
niz chemicznie doskonalone malto z jakiejkolwiek firmy
pewnie jakies reakcje stracania zajda podczas pogrzewania carbo i zobaczycie jak ze smaku wisnia zrobi sie smak e356 w mixie z e237

-World belongs to strong and brutal-

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 5029 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 58202
po pierwsze to kwestia słdzików i obróbki termicznej -czyli to co Bul pisał

po drugie to kwestia denaturyzacji białka...

Sam kiedyś robiłem takie batony, ale zrezygnowałem z wyzej wymienuonych powodów...

jakby co to proszę:

https://www.sfd.pl/Mój_MRB..._czyli_czym_zastąpić_kanapkę_z_kurakiem_na_uczelni..._;_-t297333.html

są tam 2 próby -druga bardziej udana

Mozna by zmodyfikowac tą pierwszą metogę, ale trzea dodac jakiegos skladnika ktory by powodował zastyganie batonow w temp pokojowej...

macie jakieś pomysły chopaki??

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 631 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 11719
Jeżeli zmieszamy ostrowię z carbo i oliwą(lniany, orzech itp.)można z tego wyrobić tak gęstą konsystencję, że może ona przypominać w twardośći prawie baton Olimpu, który jest właśnie trochę miękki. Dla bezpieczeństwa obtaczamy to w otrębach, albo siemieniu, albo nawet w beztłuszczowej polewie czekoladowej i pychota.

Never give up.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 2685 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 96358
E tam carbo, równie dobrze snikersa można by wtedy kupić. Dać jakieś płatki, musli.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 2969 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 26817
eeee to ja już wole chyba pić zwykłe drinki białkowe które są za***iste w smaku niż się bawić w jakieś batony..pieczenie itd. nie dość że wymaga to dużo czasu to jeszcze nie wiadomo czy to w smaku dobre a i co najważniejsze dodatkowa obróbka (czyt.pieczenie,zapiekanie,podgrzewanie) odejmuje wartości odżywcze ,ścina się białko itd. itd. itd..
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kreatyna + KAKAO

Następny temat

tylko konkrety

nutloveb