Wiek 25 lat zdrowy nie choruje od dziecka , nie pale
Waga w porywach 63 kg

wzrost 180 cm
biceps 30
klata 90
reszty sie mozna domyslec , postanowilem cos z tym zrobic
Na pierwsza mysl przyszły mi SSA cos taniego szybko trzasnac + białeczko ze sklepiku , na szczescie przeczytałem dokladnie cale wiekszosc postów z tego działu + dogłebnie dział doping i postanowilem znacznie zmienic swoje dotychczasowe zycie

Dieta > hmm o to pytac niebede po 10 postach z tego dzialu sam sobie ja ułozyłem dobre sniadanka jajeczka, płateczki ,sery to wszystko juz wiem
drugi i trzeci posiłek nie wem co mam z tym zrobic

Praca , no tak przerwa o 12 a co miedzy 8 a popołudniem i 16 po pracy > to tylko 4 godzinki miedzy posiłkami
Teraz rzecz która mnie pchnela do opisania swojego problemu czy moge przerwy miedzy posiłkami dziennymi zastapic całkowicie odrzywkami typu gainier lub innymi mega masami (białko-wegiel), brdzo było by mi to na reke , wole wydac 500 zł na suplementy niz myslec codziennie co by tutaj dzis zjesc pozadnego w południe
czy takie gwałtowne przejscie na wysokie ilosci białka , weglowodanów i witamin niebedzie szokiem dla mojego układu pokarmowego i czy długo bedzie trwac zanim zobacze jakiekolwiek efekty takiej diety ?
troszke sobie niewyobrazam siebie jedzacego 6 posiłków dziennie , ja po sniadaniu moge niejesc do obiadu

czy w moim przypadku zbudowanie jakiej kolwiek masy , planuje poprostu przytyc, bedzie wiazało sie z uczeszczanim na siłownie ? i intensywnym treningiem ?
moze macie jakies super złote wskazówki na dobry start (odnoscie ludzi którzy zaczynali podobnie jak ja)