Szacuny
19
Napisanych postów
1433
Wiek
33 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
18719
Wycinałem się teraz na 100-120ww, 120t, zostałem od tego momentu zwolennikiem fatu
Po prostu uwielbiam tłusto zjeść, a nie zapychać sie weglami
Na masie chciałem zachowac podobne propocje czyli 1:1 ww/tluszcze
tak zeby organizm zawsze wiecej energii czerpał z fatu a jezeli z ww.
Teraz patrzyłem po badaniach i są rozne opinie, bo wiadomo ze redu opierałem na nasyconych.
Jak to jest z wiekszymi dawkami nasyoconych przy wiekszej dawce ww.
Nasycone gorzej sie metabolizuja przy udziale ww i odwrotnie, czy to powód ktory moze sprawic ze mimo samych ww zlozonych wysoko i tluszczy nasyonych wysoko łatwo zamiat polepszać sobie insulino wrazliwość lub trzymac ja na dobym poziomie latwo sie nabawic insulinoopornosci i spieprzyć sobie wrazliwość insuline?
Z tego co wiem roslinne z ww z kolei dobrze reaguja, czy to znaczaka ze jak juz mam zamiar leciec 200ww,180fatu to polowa fatu powinna byc chociaz pochodzenia roslinnego? Czy mozna spokojnie jeść wysoko nasyone przy wyzszych weglach?
Szacuny
19
Napisanych postów
1433
Wiek
33 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
18719
i jak nasycona reaguja na owoce o niskim ig, tam gdzie jest przewaga fruktozy
Oczywiscie wiem jak wyglada sprawa glukoza+nasycone, ale jak to jest przy fruktozie?
Dodawanie owoców z niskim ig przy wysokim poziomie tłuszczy ( nasyconych) tez ma swoje negatywne skutki?
Szacuny
1
Napisanych postów
32
Wiek
43 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
1089
Przy niskich węglach ,wrażliwość i tak się poprawi. Przy ok 100g węgli najlepiej skorzystać z owoców/warzyw. Dobrze zaplanuj produkty,żeby odkwasić organizm i dostraczyć odpowiednią ilość błonnika
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6255
Napisanych postów
75946
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754358
Skąd twierdzenie, że na low carb należy spożywać głównie nasycone kwasy tłuszczowe? Owszem, mogą one być w większej ilości. Jednak proporcje należy zachować.