EXTRA RABAT NA DZIEŃ OJCA! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Haki do hantli

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 425

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 14 dni Przeczytanych tematów 78
Nie wiedziałem gdzie to napisać.. padło tutaj. Czy ktoś z was korzystał z takich haków? Zda to egzamin? zastanawiam się nad kupieniem. Na pewno wygodniej wziąć się za wyciskanie jak hantle u góry niż kłaść się z nimi i wyciskać.

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6864 Napisanych postów 62886 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 785038

Korzystałem z podobnego rozwiązania w czasie pandemii jak trenowałem u znajomego w garażu. On jest właśnie taką przysłowiową złotą rączką i czasem kombinuje takie dziwne wynalazki. Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem, że można coś takiego kupić bo wydawało mi się że to taka samoróbka była jego, te uchwyty miał pospawane z takich wąskich prętów i bardzo fajnie się tego używał szczerze mówiąc.

Przy czym to co wrzuciłeś nie wygląda zbyt wytrzymale więc trzeba wziąć pod uwagę żeby taki uchwyt wytrzymał powiedzmy te 35-45kg wówczas ma to sensowne zastosowanie bo jeśli mówimy tutaj o odkładaniu hantli powiedzmy 20kg to nie za bardzo jest sens się szarpać bo 20kg hantle bez problemu weźmiesz i zarzucisz normalnie do trenowania.
Druga rzecz to ten pasek czarny jest zbędny w tym miejscu bo będzie Ci przeszkadzał w chwytaniu hantli, chyba, że jest elastyczny i wówczas można pod niego wsunąć dłonie.

Ciekawe rozwiązanie ale musi mieć odpowiednią wytrzymałość w innym wypadku nie do końca może się okazać bezpieczne, ale sam pomysł bardzo fajny.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2025-06-09 11:56:24
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Początkujący
niby wytrzymuje to 220 lb, niech wytrzyma chociaż 1/3 to będzie dobrze. Ten pasek ściągnąłbym, aby podnosić samą hantle. Działam już hantlami ponad 30kg i zarzucanie ich to jest walka o zęby xd. Dlatego chyba takie coś kupię.
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6864 Napisanych postów 62886 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 785038
To się fajnie sprawdza. Jak trenowałem sam to na prawdę pomocne były. Wiadomo, że jak się ma kogoś do pomocy to jest lepiej bo poda hantle, ale top jest też problem z hantlami, że jak się już wejdzie na solidniejsze ciężary to są trudne w opanowaniu przed ćwiczeniem
...
Napisał(a)
Początkujący
Dorwałem to na aliexpress za 47 złociszy, cena warta spróbowania. Dam znać dla potomnych jak to się sprawuje.
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17789 Napisanych postów 133065 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1465300
Nie wiem jak z działaniem czy np nie bedzie sytuacji że ten pałąk się bedzie przechylał w przód czy tył i problem z zaczepieniem bedzie

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17789 Napisanych postów 133065 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1465300
chyba że to słóży tylko do odkładania i nie trzymasz tego w reku to ok

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 34845 Napisanych postów 25470 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283321
Fajny gadżet , kwestia jak z jakością i wytrzymałością + jaki komfort użytkowania , poczekam na opinie i może tez sobie zamówię
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6341 Napisanych postów 78258 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 768398
Osobiście nigdy nie używałem tego typu sprzętu, ani też nie widziałem dostępnego w fitness klubach, których trenowałem. Jedynie na jakichś filmikach w internecie, ale to były bardziej profesjonalne podajniki, które wydawały się bardzo dobrej jakości. Sugerowany przez Ciebie sprzęt jest bardzo tani, więc nie pozostaje nic innego, jak przetestować samemu i wszystko będzie jasne. Używając ich do wyciskania hantli nad głowę, wydają się ciekawe. W przypadku wyciskania leżąc może być problem z ich odłożeniem.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 62 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3171
https://youtube.com/EAMDBO0Y2j4?si=0BJ2f8fq-X8xhz6T

Tu jest filmik, wydają się dosyć wytrzymałe. Ciekawe czy da się wziąć hantle bez zdejmowania haków ze sztangi. Po serii zrzucić je na ziemię i ponownie założyć na te haki. Czekam na info.

Zmieniony przez - kendzior22 w dniu 2025-06-12 15:36:07
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 34845 Napisanych postów 25470 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283321
kendzior22
https://youtube.com/EAMDBO0Y2j4?si=0BJ2f8fq-X8xhz6T

Tu jest filmik, wydają się dosyć wytrzymałe. Ciekawe czy da się wziąć hantle bez zdejmowania haków ze sztangi. Po serii zrzucić je na ziemię i ponownie założyć na te haki. Czekam na info.

Zmieniony przez - kendzior22 w dniu 2025-06-12 15:36:07
Dzięki , przeglądne w wolnej chwili i może się skusze
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dwa treningi w ciągu jednego dnia

Następny temat

Trening FBW - ocena

Syrop
Polecane artykuły