SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

gdzie znaleźć "prawdziwe" przepisy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 250

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 27 Wiek 35 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3177
Nie wiem czy ja mam coś z oczami, bo nigdzie na tym forum nie ma przepisów na dania, które nadają się do codziennego przyrządzania. Wszędzie piszecie o łatwości i szybkości przyrządzania dań a ja widzę, że 80% tych przepisów nadaje się na niedzielny obiad, gdzie mamy cały dzień na gotowanie. Gdzie są przepisy dań, które można zrobić rano np. przed pracą? Gdybym miał gotować wg. tego co ląduje tu na forum to trzeba wstawać o 3 rano, żeby do 6 się wyrobić. Wiem że to ładnie wygląda i smakuje, ale tego się nie da przyrządzać codziennie. Dania wygladaja jakby je Modest Amaro robił. Jeszcze brakuje do każdego dania szczypty szafranu i byłoby cycuś. Ciekawe jakby wyglądała ankieta z tym co tak naprawdę jecie w ciągu dnia, bo "typowa" dieta kończy się na wiadrze ryżu i gotowanym na wodzie korpusie kurczaka.
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 853 Napisanych postów 3405 Wiek 30 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 78740
nikt nie robi posilkow przed praca. rpzygotowuje sie je dzien wczesniej. jem roznorodnie, kolorowo i nie spedzam w kuchni wiecej jak 2h dziennie robiac 3 posilki na biezaco, a 2 dzien wczesniej.

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7965 Napisanych postów 7223 Wiek 27 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 298616
ale czego Ty właściwie oczekujesz zakładając ten temat? gotujesz w niedzielę więcej czegoś i masz na 2-3 dni do przodu, a później dzień przed, a przepisów jest tyle że dla każdego rodzaju diety, czasu i smaków coś można dopasować, bo nikt raczej tutaj nie ma czasu na siedzenie codziennie pół dnia w kuchni, jak chcesz coś rano przed pracą zrobić to montujesz omleta na szybko, bo obróbka warzyw mięsa itp wymaga już czasu więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 899 Napisanych postów 4385 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 124043
https://www.sfd.pl/!_VADEMECUM_DZIAŁU_KUCHNIA_!-t639838.html 

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 27 Wiek 35 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3177
Widziałem ten dział i zastanawia mnie dlaczego nikt nie publikuje zdjęć jak to wygląda po trzech dniach wyjęte z lodówki i zapakowane do pojemników. No i oczywiście jak to smakuje po takim czasie.
Zwyczajnie boję się o swój żołądek. Na przykład jak smakuje trzydniowy omlet z tuńczykiem i płatkami.


Zmieniony przez - banan_tolek w dniu 2019-02-06 14:18:48
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7965 Napisanych postów 7223 Wiek 27 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 298616
a jak usmażysz klasycznego schabowego i zrobisz np. mizerię to po 3 dniach jak będzie smakować?
ja obrabiam wszystko bez zbędnych dodatków i nie odczuwam żadnej różnicy, jedynie na kurczaku, że jest bardziej suchy, ale tak mi odpowiada do mojego trybu życia, chcąc się pilnować swojego makro i mi to nie przeszkadza, ale jak chcesz jeść codziennie świeże to niestety ale wymaga to poświęcenia więcej czasu na bieżąco
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 899 Napisanych postów 4385 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 124043
A jak ma niby wyglądać? Mięcho trzymane w pojemniku, usmażone z przyprawami jest zdatne do spożycia, nie świruj.
Od 100 lat jem kilkudniowe potrawy, żyję i miewam się świetnie, niczego nie brakuje ani smakowi, ani wyglądowi.
Omleta nie jesz po 3 dniach, ale już jakąś potrawkę/gulasz/klopsy/pieczeń to śmiało

Przyrządzaj, pakuj do zamkniętego garnka/pojemnika, wyciągaj i jedz, nie umrzesz, daj spokój

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 8671 Napisanych postów 111110 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1354270
u mnie maks to 2 dni, kiedys robiłem na 3, mieśo jeszcze ok ale węgle już nie, ale węgle to wrzucasz ryż i gotowe.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 31 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 329
W pojemniku próżniowym w lodówce szakszuka/sos warzywny wytrzymuje spokojnie 4 dni, zdarzało mi się jeść po 5. Polecam takie pojemniki - sądzę, że dostaję dzięki nim przynajmniej 2 dni przechowywania ekstra, kto wie - może nawet więcej, ale nie próbowałem ;).


Zmieniony przez - horrorny w dniu 2/7/2019 2:09:07 PM
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wegaśnki krem czekoladowy