SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

filety z ryb

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2079

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 354 Wiek 29 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3687
Witam. Czy mrożone filety z ryb mają tyle samo białek i tłuszczy co świeże ryby?

Chcę do swojej diety wprowadzić filety w panierce żeby cały czas nie jeść w oleju...

I na koniec. Gdy robię rybę w panierce i chcę obliczyć zawartość białka to mam w dzienniku posiłków wpisywać rodzaj świeżej ryby? (zważona oczywiście przed panierką)

Zmieniony przez - maxikkk w dniu 2009-12-13 18:12:12
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 425 Napisanych postów 56364 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 184874
wszytsko ważymy orzed obróbką a panierki bym wogóle nie stosował gdyż to jest bez sensu wpija tylko kupe tłuszczu
co do wartości jedzdobrze.pl

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 354 Wiek 29 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3687
ryby, makrela, pieczona
ryby, makrela, smażona
ryby, makrela, świeża
ryby, makrela, wędzona
ryby, makrela, z grilla

nie ma nic na temat mrożonej... mam rozumieć że ona zachowuje wartości?

Dzięki za stronkę, na pewno będę zaglądał.

Zmieniony przez - maxikkk w dniu 2009-12-13 19:34:56
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3570 Napisanych postów 62023 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 674050
Oczywiscie, ze zachowuje. Tylko nie waz z lodem.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 425 Napisanych postów 56364 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 184874
tak zachowuje

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 354 Wiek 29 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3687
dzięki wielkie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1239 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8563
A ja mam takie pytanie. Jak to jest z miesem i nawet z rybami, wazy sie przed obrobka i wskaze powiedzmy 100g, po uparowaniu taka karkowka ma juz ledwie 70g. Nie jest to bledem ze sie bierze wartosci z tych 100g a nie z 70 po obrobce?

Don't be afraid to be weak,
don't be too proud to be strong.

www.wolny-finansowo.pl - zarabianie online i revshare
www.treningnamase.com.pl - indywidualne diety i plany treningowe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 1485 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 17897
nie nie jest bledem i nie, nie odkryles ameryki, uzyj wyszukiwarki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 425 Napisanych postów 56364 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 184874
wszystko ważymy przed obróką termiczną !!
oczywoiście ryby muszą być odmrożone!

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1239 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8563
Kk3 to nie byl jakis moj nowy pomysl tylko zwykle pytanie, wiec co do odkrycia ameryki to troche nie trafiles. Dzieki pozdro

Don't be afraid to be weak,
don't be too proud to be strong.

www.wolny-finansowo.pl - zarabianie online i revshare
www.treningnamase.com.pl - indywidualne diety i plany treningowe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 502 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21738
kolego , pamietaj jednak , że ryby często mrożone są głęboko przy użyciu glazury i na dodatek kilkakrotnie , zachowują w ten sposób dłużej świeżość ale bywa , że w takiej mrożonej rybie 40% to właśnie glazura , więc zanim dodasz to do diety to uwzględnij to koniecznie , znacznie wygodniejszym sposobem jest zakup świeżego fileta , wydaje się nieco droższy ale w przeliczeniu wychodzi całkiem korzystnie i do tego znacznie zdrowiej i smaczniej
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę do oceny !

Następny temat

Czy dobrze robię? Biaganie, basen, dieta!

Masa