Szacuny
0
Napisanych postów
354
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3687
Witam. Czy mrożone filety z ryb mają tyle samo białek i tłuszczy co świeże ryby?
Chcę do swojej diety wprowadzić filety w panierce żeby cały czas nie jeść w oleju...
I na koniec. Gdy robię rybę w panierce i chcę obliczyć zawartość białka to mam w dzienniku posiłków wpisywać rodzaj świeżej ryby? (zważona oczywiście przed panierką)
Zmieniony przez - maxikkk w dniu 2009-12-13 18:12:12
Szacuny
7
Napisanych postów
1240
Wiek
34 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8570
A ja mam takie pytanie. Jak to jest z miesem i nawet z rybami, wazy sie przed obrobka i wskaze powiedzmy 100g, po uparowaniu taka karkowka ma juz ledwie 70g. Nie jest to bledem ze sie bierze wartosci z tych 100g a nie z 70 po obrobce?
Don't be afraid to be weak,
don't be too proud to be strong.
Szacuny
2
Napisanych postów
502
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
21738
kolego , pamietaj jednak , że ryby często mrożone są głęboko przy użyciu glazury i na dodatek kilkakrotnie , zachowują w ten sposób dłużej świeżość ale bywa , że w takiej mrożonej rybie 40% to właśnie glazura , więc zanim dodasz to do diety to uwzględnij to koniecznie , znacznie wygodniejszym sposobem jest zakup świeżego fileta , wydaje się nieco droższy ale w przeliczeniu wychodzi całkiem korzystnie i do tego znacznie zdrowiej i smaczniej