SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

do ludzi co ćwicza FBW 5x5

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 697

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 928 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12762
też ćwicze 5x5 a wczesniej robiłem 8-10 powt i tu pytanie...

Dlaczego po wykonaniu np. tych 5 serii wyciskania na płaskiej nie czuje ani pompy, ani zmeczenia miesni klatki o zakwasach na drugi dzien juz nawet nie wspomne bo ich niema...

Jakies to głupie uczucie jest... a ciezar dobrze dobieram bo w ostatniej serii to to 5 powtórzenie to z męką robie...
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 286 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3340
Pompa nie jest konieczna z tego co wiem, zakwasy tez nie musza byc. Wklej plan, pewne rzeczy moze nie zostaly uwypuklone az tak bardzo ale oryginalny plan kladzie nacisk na robienie przysiadow 3 razy w tygodniu nie wiem czy ty to robisz. Poza tym konieczne jest dodawanie kg co trening. Jesli osiagnales 5x5, dodajesz. Jesli przez 3 kolejne treningi nie udalo sie, deload. Jesli zalezy Ci na pompie, moze zmniejsz przerwy miedzy seriami? Mozliwe tez ze Twoja technika jest zla i nie umiesz "wyczuc" klatki podczas wyciskania, ja tam pompe mam przy 5x5
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na mase

Następny temat

rozpietki

Sztos