SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta redukcyjna kobiety do oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2623

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez Skalar. z działu Odżywianie.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2545
Witam serdecznie
Wklejam dietę redukcyjną mojej Pani.
Jej specyfikacja ;)
-waga 63 kg
-wzrost 173 cm
-wiek 25 lat
-zapotrzebowanie 1900 kcal

Praca siedząca. Aktywność to aerobik, ćwiczenia TBC (Total Body Conditioning), czasami ćwiczenia z wolnymi ciężarami na siłowni.
Intensywność treningową oceniam na 1.2-1.3

Dieta:
DZIEŃ 1.
ŚNIADANIE: (ok. 350 kcal)
Serek wiejski light, 2 łodygi selera naciowego, 2 kromki chleba razowego;
II ŚNIADANIE: (ok. 230 kcal)
Jogurt naturalny, nektarynka (ok. 140 kcal)
OBIAD: (ok. 450 kcal)
Makaron razowy (50g), 3 różyczki brokułu, 75g szynki wołowej, sos: 1/2 opakowania jogurtu naturalnego + zioła, łyżeczka rodzynek, łyżeczka oliwy z oliwek;
PODWIECZOREK: (ok. 140 kcal)
Sałatka: pomidor, nieduża papryka, kilka listków sałaty, łyżeczka oliwy, sok z cytryny, trochę sera pleśniowego i parę migdałów

przed treningiem:
porcja białka (150 kcal)

KOLACJA: (ok. 250 kcal)
Omlet z 1 jajka + 4 łyżki mrożonego groszku, tost ziarnisty

DZIEŃ 2.
ŚNIADANIE: (ok. 310 kcal)
Grahamka podłużna, 1/2 allmette light, 1 łodyga selera, ogórek gruntowy, 2 rzodkiewki
II ŚNIADANIE: (ok. 140 kcal)
Jogurt naturalny, pomarańcza
OBIAD: (ok. 450 kcal)
- to samo co w czwartek (makaron z brokułami)
PODWIECZOREK: (ok. 110 kcal)
Duże jabłko i 3 migdały
KOLACJA: (ok. 270 kcal)
Sałatka: duży pomidor, 3 oliwki, 1/2 szklanki kiełków mung, mała papryka, plaster fety 30%  albo light, 2 łyzki otrąb pszennych (zarodków), oliwa, sok z cytryny, kromka WASA

Proszę o ocenę i konstruktywną krytykę.

Z góry dzięki :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 19 Wiek 39 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 160
Mała poprawka co do wzrostu: powinno być 177 cm :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 216 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3175
Czy wszystko jest rozłożone na B T W ? Niektóre posiłki bardzo urozmaicone. Chyba nawet aż za bardzo ;)Proponuje wiecej ryb! no i sztandarowe białko redukcji - cyc kuraka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 19 Wiek 39 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 160
Tutaj podano tylko 2 dni z tej diety; ogolnie rozpisana jest na jakis tydzien --> uwzglednia rybe i kurczaka; obiady łatwiej mi gotować na 2 dni więc np. nastepne dwa to cielęcina ze szpinakiem a kolejne kurczak z kuskusem; dieta urozmaicona ale starałam się uwzględnić w niej zarówno dobre W jaki i T;
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 216 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3175
Jeżeli tak to teraz tylko wypada życzyć powodzenia i wytrwałości. W razie gdyby dieta nie dawała żadnych efektów po 3-4 tygodniach nalezaloby troche ja zmienic (uciac kcal bądź dac mniej węgli)

Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
no to policzyłam bardziej dokładnie ile białaka/tłuszczu/węgli i średnio wygląda to tak (liczby na cały dzień): B:72g/T:44g/W:116g; Kalorii wychodzi około 1300/dzień (o jakieś 150 więcej w dni treningowe kiedy pije białko);
jesli mogę to staram się zastępować węgle białkiem tzn. mniej makaronu a więcej mięsa itp;
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta lat 15

nutloveb