mam plan rozpocząć od jutra 1szą faze diety dr.dukana.wiem że moje wymiary są pewnie śmiesznie małe ale nie odzwierciedlają one mojego wyglądu. Jest to dieta wysoko białkowa składająca się z 3ch faz. [ http://www.dietaproteinowa.eu/index.html ].
polega ona (1szej fazie) na radykalnym ograniczeniu węglowodanów w przeciągu 10 dni i poddaniu ciała pewnemu rodzajowi szokowi ktory spowoduje utrate około 3-6kg przeciągu 10 dni. kolejna faza jest to faza stabilizująca ktora polega na jedzeniu na przemian raz same produkty białkowe na dzień a drugi posiłki mieszaną. ta faza 2 stosujemy tydzień na kazdy kg utracony w fazie 1 i w tym samym faza 2 przyczynia się do utraty około 1 kg na tydzień. 3 faza jest stabilizująca.
otóz moim problemem nie jest bycie grubym lecz otłuszczonym. teoretycznie najlepszym sposobem dla mnie byłoby zapisanie się na siłownie i pożadny trening siłowy lecz moim osobistym celem jest osiągniecie nieco "anorektycznego wyglądu" co nie oznacza ze w przyszłości nie zamierzam rozpocząć treningu. jest to poniekąt moj cl od bardzo dawna i po wielu podejsciach mam zamiar go rozpocząć zrealizować w te wakacje-(5tyg) + kontynułować przez kolejne lata.
otóż "projet" dziele na 2 części.
1.schudnięcie i spalenie tłuszczu do około68kg
2.trening na mase.
FAZA.1
a)od 8.07 -17.07
zakładam jeść 4 posiłków dziennie
1. 10.00 kawa +2 jajka na twardo
12.00 Jogurt naturalny
15.00 tuńczyk+ ser biały
17.00 Kurczak/Indyk na ostro /Ryba z folii
+oliwa z oliwek
posiłek o 17 bedzie posiłkiem głownym poniewaz dopiero otej godzinie bd mógł dostać potrzebne produkty.
zamierzam również codziennie jezdzic na rowerze lub biegać wieczorem.
wiem że napewno nie jest to w 100% profesjnalne podejście i gotów jestem na krytyke lecz wiem ze skuteczny ponieważ część mojej rodziny po stosowaniu tej diety osiągneła efekt.
ma pytanie czy w ten sposób nie spale sobie mięści. Jestem świadom że to co napisałem wygląda bardzo radykalnie ale podkreślam że to 1 faza 10cio dniowa. w kolejnej fazie zamierzam zróznicować dania i zwiększyć ćwiczenia. zdj załącze.
z góry przepraszam za ort. itp;P
z góry dzięki za rady.

Waga: 77
Wzrost: 180
Obwód klatki: 95
Obwód ramienia: 25
Obwód talii: 84
Obwód uda: 55
Obwód łydki: 38
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ?
Aktywność w ciągu dnia: wakacje
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: rower 1-2/7
bieganie 1-3/7
Odżywianie: dawniej bardzo często mc i kfc oraz siecie /obecnie ograniczam tłuszc i białka , 0 cukru do np.kawy dużo jem drobiu.
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: -
Stan zdrowia: -
Preferowane formy aktywności fizycznej: wszelkie, plany na siłownie basen bieganie rower
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: -
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: mozliwe
Stosowane wcześniej diety: dukana około 2 mies. temu
All I Have To Do Is Dream