SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

czy ma ktos z was nadczynnosc lub niedoczynnosc tarczycy?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2898

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 20
ja wlasciewie nie wiem co mam bo objawy mam jak przy niedoczynnosci: niemoge schudnac mimo niskokalorycztej bogatobialkowej diety ok 1500 kcal dziennie i do tego 3 godziny dzienni eaerobik i 3 razy w tygodniu silownia, mam celuliti sn atylku, jestem spuchniety woda, mam sucha luszcaca sie skore zatkane pory al eteraz objawy nadczynnosci:od 5 lat stan podgoraczkowy ok 37,5 , pobudzenie nerwowosc, pocenie sie , ciepla skora, niepokoj, klopoty ze spaniem, szybkie bicie serca, wyniki mam w normie otoo niektore z nich: ATNY-TG <20.0 (ponizej40 IU/ml ,ANTY-TPO 13 (norma ponizej 35IU/ml) ,testtosetron2,52 (3.0-10.6ng/ml) ,fT4 13.88pmol/l (norma 9.0-24.0 pmol/l) , TSH 0.856mIU/I (norma 0.35-5.5mIU/I) ,PROLAKTYNA 210.65 uIU/ml (45-375) , PROGESTERON 2.57 nmol/l (0.9-3.9) , MORFOLOGIA KRWI: LEUKOCYTY 6.72,ERYTROCYTY 4.84, HEMOGLOBINA 14.8 , HEMATOKRYT 41.2 ,MCV85, MCH 30, MCHC 35,RDW 12,HDW 2,45,PLYTKI KRWI 157, MPV 10, NEUROCYTY 3.03, LIMFOCYTY 2,75 , MONOCYTY 0,48, EOZONOCYTY 0,19 ,BAZOCYTY 0.05 , LUC 0.21 ,%NEUROCYTOW 45, %LIMFOCYTOW 40, % MONOCYTOW 7.2 , % BAZOCYTOW 0.8, % LUC 3.1, CHCM 34 ,OB 2 ,znowu TSH 2.173 mlU/l , ASO 10 IU/ml, CRP 0.12 mg/l ,TSH 1.357 mlU/I MOCZ: GLUKOZA ,BILIBURINA,CIAAL KETONOWE,ERYTROCYTY,BIALKO,AZOTANY,LEUKOCYTY-negatywny , CIEZAR WLASCIWY 1.010, PH 6.5 ,UROBILIGEN 0.2 E.U./dL ,GLUKOZA W OSOCZU 104 na czczo , SUROWICA: BILIRUBINA 0.9 , ALAT 22 , AspAT 22 , GGTP 14 , AMYLAZA 77 , ponadto nieznacznie obnizone FSH i LH ,ESTRADIOL W NORMIE , EKG, USG JAMY BRZUSZNEJ, ECHO SERCA, RTG KLATKI, GASTROSKOPIA, SPIROPMETRIA, POSIEW NESIENIAI MOCZU WSZYSTK TO OK
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 267 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1544
to mowisz ze co to jest jak sie ma takie objawy "mam celuliti sn atylku, , mam sucha luszcaca sie skore zatkane pory al eteraz objawy nadczynnosci:od 5 lat stan podgoraczkowy ok 37,5 , nerwowosc, pocenie sie , ciepla skora, niepokoj, , szybkie bicie serca"

zamiast klopotow ze spaniem to mam klopoty ze wstaniem, w sumie caly czas bym spal, zamiasty pobudzenia mam mula strasznego ale reszta sie zgadza, no i ostatnio zauwazylem ze mam celulit na dupie

Jak to leczyc ??

halo?

Zmieniony przez - rules200 w dniu 2005-06-20 20:04:42
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10973 Napisanych postów 50344 Wiek 28 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Jak leczyc? IMO: pupka w troki i zajac sie czyms innym niz siedzenie na niej i rozmyslanie o chorobach. Samo jej ruszenie pomoze na cellulit

BTW: A co ty masz na tym tylku? Cellulit czy cellulitis? Bo to jednak roznica jest...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
danutha ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 3767 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 29908
Martucca - archeologu
Stary temat i w prowokacyjnym tonie,hehe.
Dziwne,ze nie zostal skasowany.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jak nie byc śpiącym w ciągu dnia??

Następny temat

jakies kosmetyki?

nutloveb