SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

czy kreatyna nie dziala jesli dieta jest zle ulozona?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1730

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 112 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2049
intryguje mnie to pytanie, bo od poczatku mojego cwiczenia [od poczatku roku, nie nie postanowienie noworoczne] biore kreatyne i nie wiem co to jest ta masa co przychodzi, czy to jest sama woda z kreatyny czy troche wody troche miesnia, przytylem przez styczen 5kg do 70kg, a teraz spadlo troche i jest tak ze waze np 68,5 z rana a jem tyle samo, nie wiem czym to moze byc spowodowane.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 112 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2049
marecki z checia bym stosowal taka diete ale zoladek mi na to nie pozwala;) w kazdym razie dzieki, kreatyne odstawiam na razie, dopinam diete na ostatni guzik, odczekam ile trzeba i dopiero wznowie cykl, dzieki wszystkim za odpowiedzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 644 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3336
Kreatyna sama w sobie powoduje wzrost siły. Ona służy do zwiększenia siły, nie masy. Masa może iść pośrednio dzięki temu, że podnosisz większe ciężary. Niektórzy przybiorą trochę mięśnia i bez diety to zależy od wielu czynników. Jak skończysz cykl to zobaczysz ile wagi zostanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
to jest chyba cos nie tak, bo jesli nie daje masy a ja przytylem 5kg przez styczen, z czego tluszczu na brzuchu mam tyle samo co mialem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 644 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3336
Część to na pewno woda. Nie mówię, że kreatyna nie daje masy. Masa może wzrosnąć, ale pośrednio.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
nie lepiej by bylo jakbym przerwal cykl i zobaczyl czy masa bedzie wzrastala? bo w takim razie kreatyna moze byc kamuflazem ktory mi daje pusta mase, a ta faktyczna wcale nie wzrasta, i wznowic cykl jak masa bedzie szla ze zwyklej diety i to bedzie pewne?

Zmieniony przez - Petent w dniu 2014-02-11 11:17:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No zawsze jest lepiej stosować dietę, a po suplementy sięgać tylko czasami i to najlepiej w momentach zastojów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 679 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5991
5kg w ciagu miesiaca to za duzo. z 2kg to pewnie woda

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
czyli powiniennem przerwac cykl? 5 tygodni minelo, mysle ze nie ma sensu tracic dodatkowych 3 tygodni jesli mialo by sie okazac ze masa nie idzie z diety
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11126 Napisanych postów 51319 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
ja bym w takiej sytuacji ogarnął dietę i dokonczył cykl. I potem działał z głową
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 82 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 682
Polecam poczytać:
http://potreningu.pl/artykuly/2379/kreatyna-przed-vs-kreatyna-po-treningu

Co do przyrostu masy to tylko się cieszyć, a kreatynę bierz do końca cyklu i zrób małą przerwę, poza tym zaczynając ćwiczyć na siłowni zacznij od ułożenia diety + zbudowania podstaw, a nie od razu od zabaw z odżywkami :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4195 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 79356
jezeli wzrasta Ci masa, a w brzuchu nie zauwazyles zebys przytył to jaki Ty masz tutaj problem ? powinienes sie cieszyć, a nie szukać problemów tam gdzie ich nie ma ;p ... a tak poza tym, to jezeli cwiczysz od nowego roku dopiero to moim zdaniem na kreatyne i w ogole suplementy powinienes poczekac przynajmniej z pol roku-rok.. bo na poczatku szybko sie rosnie ;]

Impossible Is Nothing

Pomogłem ? Daj SOG'a :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta redukcyjna IF do oceny + pytania

Następny temat

Trening na spalenie tkanki tłuszczowej.

WHEY premium