Czy brak bólu w mięsniu dzień po zastrzyku (podobny do zakwasów ) oznacza, że strzał został żle zrobiony?
...
Napisał(a)
Cześć, jestem początkującym w robieniu strzałów. Chciałem się zapytać jak rozpoznać czy strzał został dobrze zrobiony?
Czy brak bólu w mięsniu dzień po zastrzyku (podobny do zakwasów ) oznacza, że strzał został żle zrobiony?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
jak masz na dupach dużo fatu a jeszcze walniesz w jakieś miejsce gdzie jest go szczególnie dużo to 30 mm może być za płytko. 40 jest dla mnie dobra w udo bo nie musze jej pchać do końca, zostawiam tak z 0,5 cm. pytanie po czym cie tak nawalało. ale 30 też sporo wpakowałem razy i nic sie nie działo. Ogólnie czuję się pewniej jak dam szota głęboko i nie ma sie co bać że zaboli.
Zmieniony przez - Lucack w dniu 2014-10-19 21:33:23
Zmieniony przez - Lucack w dniu 2014-10-19 21:33:23
...
Napisał(a)
Nie, czasem boli mniej, bardziej badz w ogole. Miesien musi byc luzny podczas zabiegu i zawsze sprawdzaj czy wbiles sie w miesien.... Czy w zyle!
...
Napisał(a)
jesli towar jest ok i iniekcja jest zrobiona ok to nic nie powinno boleć
...
Napisał(a)
Przy robieniu strzałów w udo powinienem mieć zgiętą czy wyprostowaną?
...
Napisał(a)
Nie ma ci kto robić strzałów w dupsko ,że chcesz bić w udo? W pośladek zawsze bezpieczniej i w razie czego jak dupsko boli to dasz radę , ale jak noga napyyrdala po strzale to zaapomnisz o chodzeniu :)
...
Napisał(a)
Noga zgieta to miesnie napiete, taka moja sugestia.
Miales miesien napiety jak robiles zabieg?
Zmieniony przez - Warjattt w dniu 15/10/2014 20:05:12
Miales miesien napiety jak robiles zabieg?
Zmieniony przez - Warjattt w dniu 15/10/2014 20:05:12
...
Napisał(a)
Ja tam siadam wygodnie na krześle, prostuję noge tak by udo opierało się i rozpłaszczało na krześle, staram się siedzieć z tułowiem w miarę pionowo i nie ruszać nogą podczas iniekcji, strzelam pare klapsików w udko i gotowe. Igiełka wchodzi jak w masełko a jak poczuję że coś zaczyna lekko boleć to wycofuję pół centymetra i daje troche w bok. Najlepiej sprawdza mi sie igła 0,7 30 albo lepiej 40 mm. Nie rozumiem jak piszą że w udo to hardkor.. jest elegancko i komfortowo. Dobrze się odciąga Pare tygodni strzelałem propa ed na przemian raz w lewe raz w prawe i nie było problemu. Teraz robię co tydzień 4,5 cm w jedno albo drugie i znalazłem takie miejsce gdzie nawet nie ma co przy tej ilości rozmasowywać. Na 3 mce strzałów ed raz coś mnie następnego dnia bolało i czułem sie jakbym miał gorączkę ale przeszło. Polecam udko - znaleźć sobie dobre miejsce, u mnie raczej wy zej niz niżej. Noga swobodnie zwisa z krzesła i opiera się o podłogę. I NIE CHODZIĆ PODCZAS INIEKCJI !!!!!!!!!!!!!!
Zmieniony przez - Lucack w dniu 2014-10-15 21:15:36
Zmieniony przez - Lucack w dniu 2014-10-15 21:15:36
...
Napisał(a)
propa i deke można 0,7 i jeszcze cieńszymi, enan wydaje się gęstszy i IMO nawet przez 0,7 idzie powoli (ale w sam raz). Jak dla mnie cieńszymi igłami gorzej sie robi szoty. 0,7 jest taka fajnie twarda w porównaniu z 0,6. pewnie można i grubszymi. Zresztą ważne żeby nie była tępa. Dla mnie jak igła nie wbija się od razu bezboleśnie to warto nią nie robić tylko brać drugą. W którymś momencie trafiłem partię tępych Terumo to do jednego strzału podziurawiłem sobie oba uda tak, że miałem siniaki i krew na podłodze (serio). ostra igła=git szot. Tępa igła=masakra. Jakoś tak jakby ostra igła nie robiła wcale dziurki a tępa drze tkankę i zaraz leci krew spod samej skóry.
Zmieniony przez - Lucack w dniu 2014-10-15 21:23:58
Zmieniony przez - Lucack w dniu 2014-10-15 21:23:58
Polecane artykuły