Mam 17 lat (rocznik '89) , po przyjsciu do liceum rok temu zostalem wylapany do trenowania lekkiej, a dokladniej 100m.
Pobieglem 60m z czasem 7.20s o ile dobrze pamietam a 100m... nie dobieglem bo zerwalem sobei miesien :/
tak wiec nie mialem pojecia na ile dobry jestem i dlatego tez przez zime nie trenowalem zbyt intensywnie - nie mialem odpowiedniej mobilizacji
Na poczatku sezonu okazalo sie ze mam naprawde duze predyspozycje do trenowania sprintu; po zimie 'lajtowych' treningow nabiegalem prawie 2 klase sportową na 100m. A do osiagniecia minimum na OOM zabraklo mi zaledwie kilku setnych czesci sekundy :/ ...
Teraz zbliza sie zima, i od listopada zaczynam ostre treningi silowe i wytrzymalosciowe. w lutym zas wyjezdzam na 2tyg oboz treningowy.
Oczywiste jest, ze bede dawac z siebie wszystko na treningach i bede robic wszystko aby nie opuscic nawet jednego treningu, ale zastanawialem sie nad jakimis suplami.
Bo na przykladzie jednego z moich glownych rywali ... wciagal o ile mi wiadomo krete; po wakacjach poprawil swoje czasy o okolo 0.15s gdy ja nie poprawilem swojej zyciowy z czerwca (nie bralem zadnych supli)
Zalezalo by mi na waszych radach co do tego co warto by bylo ewentualnie kupic , szczegolnie na okres obozu na ktorym codziennie bede miec po dwa ciezkie treningi: wytrzymalosciowy i silowy.
Tylko nie chcialbym zbyt bardzo ... urosnac :) ; wiem ze sila idzie raczej w parze z masą, ale zalezy mi glownie na sile i wytrzymalosci miesni, masa mi sie na nic nie przyda :)
troche sie nad tym juz zastanawialem i w oko wpadl mi monohydrat krety i l-glutamina, ale prosze ... wypowiedzcie sie i poradzcie mi cos .... za rok sa Mistrzostwa Polski Juniorow na ktory chcialbym tym razem wyrobic forme i minimum ... 11.05s :)
pozdrowienia i z gory dziekuje za wszelkie rady
Matt