SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb własnej roboty

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 818

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1558
Witam. Chce upiec chleb. z jakiej maki najlepiej? chodzi o redukcje masy ciala
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6387 Napisanych postów 75340 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 631659
pełnoziarnistej ,jednak czy to jest redukcja czy masa nie ma większego znaczenia
liczy się całokształt diety
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10785 Napisanych postów 47383 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Chleb żytni jest "cięższy", dłużej go trawimy i dłużej zalega w żołądku. Może to mieć wpływ na apetyt po takim posiłku i ogólny bilans energetyczny. Mąki pszenną i żytnią miesza się w różnych proporcjach, żeby chleb był "lżejszy" dzięki mące pszennej. Mąka pełnoziarnista pewnie pozwala na wypełnienie w jakimś stopniu żołądka błonnikiem, którego nie trawimy. Takie jest moje zdanie, ale może ktoś mnie poprawi. Kiedyś piekłem, ale niestety to zbyt czasochłonne przy moim trybie życia, a chlebek szybko znikał, bo wszystkim smakował nawet z samym masłem :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1558
wyśle ktos jakis przepis na chleb zytni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10785 Napisanych postów 47383 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Przepisów w internecie jest masa. Ja nie pamiętam swoich, ale robiłem na naturalnym zakwasie, bo z tego co pamiętam to drożdże są za słabe na mąkę żytnią i chleb nie urośnie. Nie zdążyłem edytować, a chciałem dopisać, że do chlebów można dodawać sporo przypraw i ziół. Może warto dodać takie, obniżające apetyt.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6387 Napisanych postów 75340 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 631659
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta redkcyjna do oceny

Następny temat

Zamiast chudnąć - tyje.

WPC zestaw