SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb slonecznikowy

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2149

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 497 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5713
czytalem wczoraj tego arta, w ktorym miedzy innymy pisalo o chlebie razpowym i zeby patrzec na jego slklad, bo mozna sie latwo nadziac na podrobny barwione karmelem. z ciekawosci wzialem chleb, kotry ja jem i przeczytalem sklad
a jest on nastepujacy- "maka pszenna, sol, drozdze, kwas zytni, slonecznik i... karmel"
czy w zwiazku z tym powinienem sie przerzucic na inny chleb, bo ten jest niedobry??

Boli mnie noga, dajcie mi SOGA!!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 88360
moze nie tyle niedobry co gorszej jakosci niz chleb razowy...
jego sklad (barwionego karmelem) powoduje ze ma on wyzszy IG od razowca...i to w zasadzie wszystko...

ja bym wybral razowy...chociaz w okresie robienia masy nie jest to az tak istotne

Zmieniony przez - misOO w dniu 2004-07-10 10:59:49

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1247 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 18854
Lepiej poszukaj chleba razowego w innym sklepie
Jak juz Mis00 wspomnial chleb z karmelem ma wyzszy IG, co raczej nie sprzyja naszemu organizmowi gdy spozywamy go w posilku wieczornym

Pozdrawiam

ANIMAL

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10868 Napisanych postów 49646 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
W składzie ktorym podales, jasno wynika ze jest to zwykly chleb zabarwiony karmelem :D Jest to bardziej naciąganie na kase, bo myślisz ze kupujesz chleb razowy, a dostajesz coś innego.
Mąka razowa jest znacznie droższa od pszennej i dlatego też producenci są mniej chetni do dodawanie jej.

Zeby chleb był wartosciowy, powinien zawiarac mąke zytnia i razowzą.Popatrz na składy najlepszych firm i zobacz jak to wygląda.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1492 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9859
-ja przychylam się tu do zdania miss00 w okresie robienia masy nie jest to takie ważne ,zresztą czy ma to takie wielkie znaczenie


- ja jem chleb zwykły ( bo bym zbankrutował jak bym miał wszystko sam kupować , ale na redukcji można dbać o takie szczegóły , proporcje dokładne składy itd to się zgodze )

Pozdrawiam !

Zmieniony przez - soldierr w dniu 2004-07-10 13:28:30

...>>>>>>>>> ..The Olny Dead Have Been The End Of War..<<<<<<<<<...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4202 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 31689
co do masy to zalezy tez jaką kto ma tendencje do lapania tlooszczu, jak typowy ektomorfik, moze bez przeszkood wcinac taki chleb.

Jak wspomnial Mc jest to zwykly chleb mąka pszenna, ja najbardziej preferooje żytni :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10868 Napisanych postów 49646 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Ma to znaczenie, ponieważ chleb z mąki żytniej i razowej ma znacznie więcej składników mineralnych, witamin, błonnika i lepszej jakości węglowodanów.

Co do robienia masy na zwyklym chlebie, to teżzalezy od metabolizmu.Jesli ktos ma wolny, to weglowodany o wysokim ig beda pobudzaly do rowzoju tkanki tluszczowej, a nie masy.

Po za tym chleby barwione karmelem sa sprzedawane jako razowe, po znacznie wyższych cenach, wiec po co przeplacać ?

Zmieniony przez - McRaYvEn w dniu 2004-07-10 20:51:44
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ile czasu ma trwać cykl??

Następny temat

Koktajle kaloryczne. Czy dobre ?

FAME