SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

blokery histaminowe

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5141

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 173
od pewnego czasu choruje na alergie i zajadam te cudenka,aktualnie zyrtec a gdy go skoncze przechodze na telfast,jako ze trenuje lekka staram sie pic okazjonalnie,a z tego co wyczytalem to polaczenie alkoholu z blokerami wzmacnia dzialanie uspokajajace tyhc lekow....ale na moj chlopski rozum,jezeli cos blokuje tylko histamine nie blokujac przy tym wychwytu serotoninyjak to sie ma z lekmai drugiej generacji takimi jak telfast zyrtec itp to chyba jak sobie wypije te pare piw czasem to mnie nie powioza?dodam ze w ulotce zyrtecu jest napisane ze 0,5promila alkoholu w polaczeniu z lekiem nie wywolalo skutkow ubocznych
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 305 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3521
Witam!
Pytanie jak czesto bierzesz zyrtec i jaka masz alergie (sezon czy jak).
U siebie nie zauwazyłem niepokojących objawów po małym wypiciu. W tej chwili alergie uleczyłem do poziomu małego sezonu w lipcu i wtedy częściej biore leki. Rozmawiałem kiedyś z lekarką na ten temat i mówiła że pare browarków nie zaszkodzi byle żeby nie pić dzień przed i 2 dni po zastrzyku szczepionki (nie wiem czy się szczepisz). Pozdr...

"Jedyne miejsce, gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik" - Vince Lombardi
"Życie jest jak Miriam: Niby wszystko ładnie, pięknie, a tu h*j"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
alergia na kurz,i roztocza

biore jedna tabse zyrtecu dziennie zawsze na noc bo kima sie po tym zayebiscie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 305 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3521
Witam!!!
Jak 1 na noc to nie jest źle bo generalnie alergia na kurz i roztocza to jak wyrok. Umiarkowane wypicie nie zaszkodzi byle nie za często...
Pozdr...

"Jedyne miejsce, gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik" - Vince Lombardi

...
Napisał(a)
Usunięty przez jakryc za pkt 4 regulaminu
Początkujący
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 499 Napisanych postów 9533 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 18704
chodzi o to że receptorów histaminowych jest co najmniej 3
najbardziej pożądane jest blokowanie H1 , H2 i H3 sa w sercu i w OUN (osrodk ukł nerwowy)
i własnie chodzi o to ze zyrtec (ceteryzyna) nei blokuje niby H3 lecz i tak blokuje a z alkoholem jeszcze lepiej

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomocy!!!

Następny temat

PLECY

WHEY premium