To będzie Twój rok! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

biceps nie rośnie

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 193

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 20 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 401
Witajcie, ćwiczę FBW w domu. Mam plan A i plan B. Od roku nie mogę w bicepsie zwiększyć obwodu. Pozostałe części ciała zwiększają się. W planie A i w planie B mam po dwa ćwiczenia na biceps. W sumie na trening wychodzi mi 4 serio po 9-12 powtórzeń. Ćwiczę 3 razy w tygodniu. Planuje teraz robić nowe plan na biceps. Dwa plany treningowe. Dwa treningi bicepsa w tygodniu z podziałem na ćwiczenia na głowę długa, krótką oraz ćwiczenia podnoszenia młotkowo. Wychodzi 3 rodzaje ćwiczeń x 3 serie a powtórzenia 2/3 przed upadkiem. Do tego planuje zmniejszyć ciężar, ale za to zwolnić ruch. Co wy na to? Czy to ma sens? Może macie inne pomysły na przełamanie zastoju
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9330 Napisanych postów 83865 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 708980
Nie robiłbym osobnego “planu bicepsa” i dokładania masy ćwiczeń, bo łatwo przeładować łokcie i ścięgna.
FBW 3 tydz i biceps po kilka serii jest OK, tylko klucz to jakość powtórzeń: pełny wyprost w dole, supinacja, brak bujania tułowiem i łokcie stabilnie.
Jeśli chcesz przełamać zastój, zrób prościej:
biceps 2 razy tydzień
1 dzień 2 ćwiczenia po 3–4 serie (8–12 powt.)
2 dzień: 2 ćwiczenia po 3–4 serie (12–15 powt.)
i rób serie blisko upadku, ale technicznie czysto.
Czeesto biceps nie rośnie nie przez brak ćwiczeń, tylko przez oszukiwanie ruchem i brak realnego napięcia na bicepsie.

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 20 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 401
Jeszcze mam pytanie

1 dzień 2 ćwiczenia po 3–4 serie (8–12 powt.)
2 dzień: 2 ćwiczenia po 3–4 serie (12–15 powt.)

Czyli w sumie 6-8 powtórzeń na jeden trening?

Zmieniony przez - nafarcie w dniu 2026-01-21 10:46:06
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17804 Napisanych postów 133362 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1466929
wiesz że na obwód ramienia składa się też triceps?

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6990 Napisanych postów 63138 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 786758
Trudno powiedzieć co może być problemem ze wzrostem, ale jeśli inne partie rosną to tutaj trzeba się przyjrzeć samym ćwiczeniom na biceps i ich ilości.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kolejność trenowania partii mięśniowych

Następny temat

Ćwiczenia na plecy

flex
Polecane artykuły