Witajcie, ćwiczę FBW w domu. Mam plan A i plan B. Od roku nie mogę w bicepsie zwiększyć obwodu. Pozostałe części ciała zwiększają się. W planie A i w planie B mam po dwa ćwiczenia na biceps. W sumie na trening wychodzi mi 4 serio po 9-12 powtórzeń. Ćwiczę 3 razy w tygodniu. Planuje teraz robić nowe plan na biceps. Dwa plany treningowe. Dwa treningi bicepsa w tygodniu z podziałem na ćwiczenia na głowę długa, krótką oraz ćwiczenia podnoszenia młotkowo. Wychodzi 3 rodzaje ćwiczeń x 3 serie a powtórzenia 2/3 przed upadkiem. Do tego planuje zmniejszyć ciężar, ale za to zwolnić ruch. Co wy na to? Czy to ma sens? Może macie inne pomysły na przełamanie zastoju
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Nie robiłbym osobnego “planu bicepsa” i dokładania masy ćwiczeń, bo łatwo przeładować łokcie i ścięgna.
FBW 3 tydz i biceps po kilka serii jest OK, tylko klucz to jakość powtórzeń: pełny wyprost w dole, supinacja, brak bujania tułowiem i łokcie stabilnie.
Jeśli chcesz przełamać zastój, zrób prościej:
biceps 2 razy tydzień
1 dzień 2 ćwiczenia po 3–4 serie (8–12 powt.)
2 dzień: 2 ćwiczenia po 3–4 serie (12–15 powt.)
i rób serie blisko upadku, ale technicznie czysto.
Czeesto biceps nie rośnie nie przez brak ćwiczeń, tylko przez oszukiwanie ruchem i brak realnego napięcia na bicepsie.
FBW 3 tydz i biceps po kilka serii jest OK, tylko klucz to jakość powtórzeń: pełny wyprost w dole, supinacja, brak bujania tułowiem i łokcie stabilnie.
Jeśli chcesz przełamać zastój, zrób prościej:
biceps 2 razy tydzień
i rób serie blisko upadku, ale technicznie czysto.
Czeesto biceps nie rośnie nie przez brak ćwiczeń, tylko przez oszukiwanie ruchem i brak realnego napięcia na bicepsie.
TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit
Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/
...
Jeszcze mam pytanie
Czyli w sumie 6-8 powtórzeń na jeden trening?
Zmieniony przez - nafarcie w dniu 2026-01-21 10:46:06
Czyli w sumie 6-8 powtórzeń na jeden trening?
Zmieniony przez - nafarcie w dniu 2026-01-21 10:46:06
...
wiesz że na obwód ramienia składa się też triceps?
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Trudno powiedzieć co może być problemem ze wzrostem, ale jeśli inne partie rosną to tutaj trzeba się przyjrzeć samym ćwiczeniom na biceps i ich ilości.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz