SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

badania hormonalne

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1169

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 499
Proszę o podpowiedź jaka terapia była by dla mnie najefektywniejsza, dodam że ważę 110kg przy 170 cm wzrostu i chciałbym zrzucić a utyć i być zdrowym i dobrze się czuć. mam diagnozę hipogonadyzm hipergonadotropowy.

Wyniki z: 2013-01-02.


- ACTH 14,70 PG/ML - NORMA: 5,00-46,00.

- HG < 0,05 ng/ml - NORMA: 0,00-3,00.


Wyniki z 2013-01-02.


- LH 1,18 mlU/ml - NORMA: 0,57-12,07.

- Testosteron 260,33 ng/dl - NORMA: 142,39-923,14.

- Prolaktyna 7,12 ng/ml - NORMA: 2,50-17,00.

- TSH 0,441 mIU/ml - NORMA: 0,350-4,940.



Mam jeszcze wcześniejsze wyniki stymulacji LH z RH i FSH z RH z roku 2004. po których stwierdzono u mnie hipogonadyzm hipergonadotropowy.


Badanie z 2004-10-20.


Test stymulacji LH z LH-RH (25mg).


0' ...............2,7............................mlU/mL.

30' .............102,3 ........................ mlU/mL.

60' .............89,2 .......................... mlU/mL.

120' ...........69,6 ........................... mlU/mL.


Test stymulacji FSH z LH-RH (25 mg).


0' ...............2,7............................mlU/mL.

30' .............17,3 ........................ mlU/mL.

60' .............18,4 .......................... mlU/mL.

120' ...........14,2 ........................... mlU/mL.

czy leczenie gonadropinami Clomid biogonadyl nie było by dla mnie ok ale co z moją wagą może majpierw ją zbić czy clenbuterol by nie pomógł. Lekarz 1,5 roku temu przypisał mi Omnadren 250 wziąłem 4 strzały i po nich przytyłem 20kg, więcej już nie chcę przytyć.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 133 Napisanych postów 20191 Wiek 8 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 69241
Witam.
Proponuje z wynikami udać się do lekarza.
To jest forum sportowe .

Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 758 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7858
Masz badania cukru i insuliny? Rozumiem ze diagnozę określili Ci na podstawie USG jąder i wysokiej odpowiedzi na LH-RH?
Bo ogólnie z tego co pamiętam w hipogonadyzmie hipergonadotropowy niewydolność jąder jest spowodowana wysokim LH i/lub FSH.
W ogóle wklej może wszystkie badania jakie masz.
Bo powiem Ci ze coś mi tu nie gra w tych wynikach.


Zmieniony przez - 0scar w dniu 2013-01-08 23:21:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 1720 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22401
1577586
mam diagnozę hipogonadyzm hipergonadotropowy.

.

Lekarz pomylił sie przylacielu.Nie masz hipogonadyzmu hipergonadotropowego lecz masz hipogonadyzm hipogonadotropowy. Zmień lekarza.Ten który to stwierdził nie zna sie na endokrynologii.

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 499
dzięki, właśnie wiem bo mi nowy lekarz wytłumaczył, że to jest hipogonadyzm hipogonadotropowy a nie hiper jak to wcześniej profesor z Wawy zdiagnozowła.

Dostałem tabletki Undestor Testocaps 40 mg 2 na dobę. Lekarz powiedział że testosteron nie musi być w jak najwyższym wskaźniku wystarczy żeby był 360 i już jest wystarczająco.

Zmieniony przez - 1577586 w dniu 2013-01-13 22:17:05
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 1720 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22401
Lekarz z pewnościa wie co robi.Ja na jego miejscu dałbym Ci przyjacielu 3 tabletki dziennie czyli 120 mg na dobe przez trzy tygodnie a dopiero potem zejście na 2 tabletki.Ale skoro tak Cie zamierza prowadzić to stosuj sie.Uwazaj kolego na cisnienie.Nie jestes kruszynka a ten środek tez powoduje wzrost cisnienia.Kontroluj to.I jeszcze jedno.Owszem testosteron jest wazny i przekroczenie dolnego progu jak najbardziej bedzie super ale aby wszystko grało zarówno w sferze intymnej jak i w codziennym funkcjonowaniu , musza jeszcze grać inne hormony.Zwracaj uwage i kontroluj prolaktyne i E2. Odpowiednia dieta i suplementy Ci w tym pomogą.

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 499
W styczniu zrezygnowałem z leczenia miałem powody. Jednak z przyczyn somatycznych potrzebuję tego leczenia i chcę się zdecydować, zrobiłem świeże badania:


TSH 1,637 norma: 0,35 ;4,940
FSH 2,59 NORMA: 0,95 ; 11,95
LH 2,02 NORMA: 0,57 ; 12,07
TESTOSTERON 264,21 NORMA: 142,39 ; 923,14
KARIOTYP 46 XY - PRAWIDŁOWY.


Lekarz przypisał mi lek Clostilbegyt 1/2 tabletki.

Powiedział że jak na niego pójdę i mi on podniesie LH i Testosteron to po półrocznej kuracji pod względem hormonalnym będę zdrowy, bo gonady i przysadka naprodukują tyle komórek, że potem już bęą same pracować.



Czy to jest prawda to co usłyszałem, tak optymistycznie by to wyglądało, przeczytałem wiele skryptów o tej chorobie i wszędzie było napisane że leczy się do końca życia. O co kaman?

Zmieniony przez - 1577586 w dniu 2013-12-04 20:31:34
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Twarda erekcja,a raz miękka

Następny temat

Trzesawki podczas cwiczen.

sosy