Czego potrzebujemy:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 250 ml mleka
  • 120 ml wody
  • 30 g kremu Pistachio
  • 30 g wpc Pistachio
  • 30 g obranych i posiekanych pistacji
  • 30 g wiórków kokosowych

Jak wykonać:

Kaszę wsypujemy na sitko. Przepłukujemy na zmianę zimną i wrzącą wodą. Dzięki temu pozbędziemy się goryczy. Następnie do garnka wlewamy mleko i wodę, dodajemy kaszę i gotujemy około 15 minut - aż kasza wciągnie cały płyn. Do gorącej kaszy dodajemy Nutwhey Pistachio oraz WPC i dokładnie miksujemy. Jak masa nieco przestygnie dodajemy posiekane pistacje - dokładnie mieszamy. Zostawiamy całość do ostygnięcia. Z zimnej masy formujemy kulki i otaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy minimum 2 godziny. 

Wartości odżywcze:

Z tych składników wychodzi nam 18 kuleczek.

Każda to 64 kcal.

Białko 3,4 g, Tłuszcz 3 g, Węglowodany 6 g.

Smacznego!